+++    15 - 21 April 2024    +++    KALDEWEI „Bath[o]philia“ at Fuorisalone    +++    Milan, Via Durini 24, Casa Flash Art    +++

(CZ)
Tisk
Aktuálně
Detail
Environmentální deklarace výrobku IBU pro smaltovanou ocel KALDEWEI

Environmentální deklarace výrobku IBU pro smaltovanou ocel KALDEWEI

KALDEWEI, Ahlen, červen 2019. – KALDEWEI patří v branži mezi průkopníky udržitelného stavebnictví. Novinkou v této oblasti je prodloužení environmentální deklarace výrobku (angl. Environmental Product Declaration), která byla institutem pro stavebnictví a životní prostředí (Institut Bauen und Umwelt e. V. – IBU) poprvé zveřejněna v roce 2009, pro koupelnová řešení ze smaltované oceli KALDEWEI o dalších pět let. Nová deklarace poskytuje projektantům a architektům kromě dat o koupacích vanách a sprchových vaničkách resp. extra plochých sprchových vaničkách aktuálně také údaje o umyvadlech KALDEWEI.

Deklarace EPD vycházejí z mezinárodní normy ISO 14025 a evropské normy EN 15804 a jsou datovou základnou ekologických principů, na jejichž základě se posuzuje udržitelnost v rámci národních i mezinárodních systémů certifikace budov: V systému Německé společnosti pro trvale udržitelné stavění (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen e.V. – DGNB) a v certifikačním systému pro udržitelné stavění BNB se deklarace EPD pro jednotlivé stavební materiály používají k výpočtu ekologické bilance budov. Existence EPD přináší body navíc při certifikaci dle standardů LEED a podobně je tomu i v případě britského standardu BREEAM pro posuzování trvalé udržitelnosti.

Udržitelná a šetrná ke zdrojům: smaltovaná ocel KALDEWEI
„EPD zprůhledňuje vliv výrobků na životní prostředí. Naše hodnoty ukazují, že koupelnová řešení ze smaltované oceli KALDEWEI mají nejlepší ekologickou bilanci, takže nalézají optimální uplatnění u staveb s plánovanou udržitelností,“ prozrazuje generální ředitel Franz KALDEWEI. Důvodem vynikajících ekologických hodnot jsou zejména přírodní suroviny použité při výrobě, dlouhá životnost a 100procentní recyklovatelnost na vysoké úrovni. Díky tomu je smaltovaná ocel vysoce udržitelný materiál, který významně přispívá k ochraně zdrojů.

Nová environmentální deklarace výrobku je od tohoto okamžiku k dispozici ke stažení na webových stránkách KALDEWEI: https://bit.ly/2XfmJi2. Další informace k EPD a institutu pro stavebnictví a životní prostředí (Institut Bauen und Umwelt) najdete na https://ibu-epd.com.

 

Zdroj: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Žádáme o zaslání kopie výtisku.

Text
docx  |  2 MB
Všechny obrázky
zip  |  4 MB

2 MB

Nová environmentální deklarace výrobku pro KALDEWEI poskytuje projektantům a architektům vedle dat o koupacích vanách a sprchových vaničkách resp. extra plochých sprchových vaničkách aktuálně také údaje o umyvadlech KALDEWEI.

1_KALDEWEI_EPD_2019.png

DIN A4
755 KB

Smaltovaná ocel je vysoce udržitelný materiál, který významně přispívá k ochraně zdrojů. Důvodem jsou zejména přírodní suroviny použité při výrobě, dlouhá životnost a 100procentní recyklovatelnost na vysoké úrovni. Zobrazený produkt: umyvadlo na desku Silenio ze smaltované oceli KALDEWEI.

Source: © KALDEWEI  |  2_KALDEWEI_Smaltovaná_ocel.png

KALDEWEI ISH 2019 / Messe Frankfurt / Schmidhuber
< DIN A4
1 MB

Generální ředitel IBU, Dr. Alexander Röder, předává novou deklaraci EPD pro koupací vany, řešení sprch a umyvadla ze smaltované oceli KALDEWEI generálnímu řediteli Franzi KALDEWEI.

Source: © KALDEWEI/BECKER LACOUR  |  3_KALDEWEI_IBU