+++    15 - 21 April 2024    +++    KALDEWEI „Bath[o]philia“ at Fuorisalone    +++    Milan, Via Durini 24, Casa Flash Art    +++

(CZ)
Tisk
Aktuálně
Detail
Hotelové koupelny: s optimálním plánováním k vyššímu zisku

Hotelové koupelny: s optimálním plánováním k vyššímu zisku

KALDEWEI, Ahlen, říjen 2019. Výnosnost je kouzelným slůvkem ekonomicky úspěšných hotelových zařízení. Co mnozí nevědí: Prostřednictvím chytrého plánování koupelen lze zvýšit vytížení i příjmy. Současně mohou hoteliéři díky správným investicím utáhnout kohoutek nákladů. Zavedením několika opatření lze významně optimalizovat výnosnost.

Koupelna je vizitkou každého hotelového pokoje. A aby byl host spokojený, musí v ní být vše na sto procent. Tam, kde návštěvník objeví nečistotu či plíseň ve spárách, odprýsknutou dlaždici nebo poškrábaný povrch na umyvadle, sprše či vaně, se nebude rád vracet. Následná negativní hodnocení na internetu pak podstatně sníží příliv nových hostů. Další zajímavou možnost, jak se odlišit od konkurence, představuje také designové pojetí koupelen. V zájmu majitelů hotelů je však co nejekonomičtější plánování a pořízení koupelnového vybavení. Hotelové koupelny musejí být zkrátka hospodárné. Kdy a jak se investice umoří? Jak dlouhé jsou renovační cykly? Takové otázky musejí hoteliéři řešit při zařizování nových koupelen i při modernizaci starých koupelen.

Od čistoty až po design: Jak vytvořit místo plné pohody a inspirace?
Alfou a omegou při výběru koupelnového vybavení pro hotely je volba správného materiálu. Kvalitní výrobky vedou k značné úspoře provozních nákladů spojených s čištěním a údržbou. Úklid jednoho pokoje zabere v průměru přibližně 30 minut, třetinu času je z toho třeba věnovat právě koupelně. Řešení koupelen ze smaltované oceli KALDEWEI bodují svou výjimečnou estetikou díky sklovitě tvrdému neporéznímu povrchu, dlouhou životností i velmi snadnou údržbu. Na high-tech materiálu nevznikají ani nejmenší trhlinky, ve kterých by se mohli usazovat zbytky vodního kamene či nečistot. Povrchové zušlechtění KALDEWEI „Perl-Effekt“ v sériovém provedení u umyvadel a volitelně u extra plochých sprchových vaniček nabízí další ochranu před nečistotou a usazeninami vodního kamene.

Jak si získat zákazníky: ztvárnění koupelny jako prostředek odlišení od konkurence
Prostřednictvím vyváženého designu, inovačních tvarů a barev i doplňkového vybavení mohou hoteliéři podtrhnout individualitu a jedinečnost svého hotelového objektu a tak se kreativním ztvárněním koupelny odlišit od masy konkurenčních zařízení. Extra atrakcí, kterou se hotel zaručeně vymaní z šedi konkurence, jsou například smaltované extra ploché sprchové vaničky ve velikosti koupací vany. Takové sprchové plochy nabízejí skutečnou přidanou hodnotu díky většímu komfortu a větší volnosti pohybu. Dalším aspektem, který zajisté přispěje k odlišení od konkurence, je vypořádání se s problematikou „udržitelnosti“. Toto téma totiž není vůbec nepodstatné, neboť ekologická hlediska nabývají v oblasti mezinárodního hotelnictví na stále větším významu. Materiál smaltovaná ocel vyrobený z přírodních surovin lze ze 100 procent znovu recyklovat a současně snižuje množství nezbytně používaných čisticích prostředků. Tím v plném rozsahu splňuje aktuálně platné standardy pro trvalou udržitelnost v hotelové branži.

Přidaná hodnota díky atraktivnímu příslušenství
Další investicí, která se vyplatí, je využití technologických inovací jako wellness atrakcí. Hosté si například rádi připlatí za ubytování, pokud si budou moci ve vířivé vaně užít blahodárných účinků masážních proudů vody. Rovněž různé procedury poskytované v lázeňských prostorách hotelového zařízení za úhradu, dlouhodobě zaplatí zvýšené investiční náklady. Například 4hvězdičkový superior hotel „Hotel am Meer“ v Binzu na ostrově Rujana zve hosty do vlastních lázeňských prostor „Meerspa“ k relaxaci při kosmetické proceduře Skin Touch od KALDEWEI. Návštěvníci lázní se zde mohou ponořit do vody sycené miliony nejjemnějších vzduchových bublinek a užít si jejich omlazujících účinků. Vedle sauny, parní lázně a infrasauny je to další wellness program, jež lze hostům – s optimálním tržním zhodnocením – nabídnout a tak zvýšit obrat hotelu.

Bezpečná investice: řešení s dlouhou životností zaručují dlouhé intervaly rekonstrukcí
V neposlední řadě může vedení hotelu díky správné volbě zařízení prodloužit intervaly rekonstrukcí a tím snížit náklady na údržbu, a to i při intenzivním používání. Bezpečnost investice zaručuje KALDEWEI u svých výrobků příslibem kvality „30 let záruky“. Maximální bezpečí, pokud jde o montáž řešení sprch, přinášejí kompletní systémy špičkového výrobce KALDEWEI pro sprchy v úrovni podlahy, které snižují riziko poškození promáčením na minimum. Výhodou pro hoteliéry a investory je pak vyšší bezpečnost plánování a optimalizace nákladů, což v konečném důsledku vede k vyšší výnosnosti.

Co říkají experti na hotelnictví k tématu vybavení koupelen:
Počáteční investice je u vysoce kvalitních výrobků možná o něco vyšší; pokud však lze díky nim následné náklady spojené s každodenním používáním (výdaje na údržbu, opravy a případnou výměnu) udržet na nižší úrovni, z dlouhodobého hlediska se taková investice vyplatí.
Bernhard Langemeyer, generální manažer hotelu Sheraton Düsseldorf Airport

„Aktuálně jsme modernizovali 250 koupelen a pro jejich uvedení na současný aktuální technický a estetický stav jsme použili umyvadla a XXL extra ploché sprchové vaničky ze znamenité smaltované oceli KALDEWEI. Jako největší a největšího obratu dosahující hotel v Německu jsme ani na chvíli neváhali využít stejně jako před 23 lety nabídky koupelnových řešení od KALDEWEI. I přes velmi dlouhou dobu a vysokou intenzitu používání v důsledku neustálého střídání hostů jsou vany, které dnes vyměňujeme, stále v nejlepší formě. A to nás přesvědčilo! Všechny nové XXL sprchy od KALDEWEI jsme objednali v moderních barvách a s neviditelnou protiskluzovou úpravou povrchu Secure Plus – spokojenost našich hostů je pro nás totiž na prvním místě.“
Thomas Brückner, generální ředitel hotelu Estrel Berlín

 

Zdroj: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Žádáme o zaslání kopie výtisku.

Text
docx  |  1 MB
Všechny obrázky
zip  |  14 MB
10_1_Kaldewei_Showcase_hotel_bathroom
DIN A4
2 MB

Koupelna je vizitkou každého hotelového pokoje. Prostřednictvím vyváženého designu, inovačních tvarů a barev mohou hoteliéři podtrhnout individualitu a jedinečnost svého hotelového objektu a tak se kreativním ztvárněním koupelny odlišit od masy konkurenčních zařízení. Extra atrakcí, kterou se hotel zaručeně vymaní z šedi konkurence, jsou například smaltované sprchové vaničky v úrovni podlahy nabízející skutečnou přidanou hodnotu díky většímu komfortu a větší volnosti pohybu. Na obrázku: extra plochá sprchová vanička KALDEWEI Nexsys ve woodberry hnědé matné s designovou krytkou ve zlaté lesklé barvě.

Source: © KALDEWEI  |  10_1_KALDEWEI_Showcase_hotel_bathroom

10_2_Kaldewei_Guest_bathroom
DIN A4
5 MB

Koupelna by měla na hotelové hosty působit přitažlivě a v ideálním případě inspirovat k tomu, aby se zákazník opět vrátil. Současně ale musí i přes velkou zátěž způsobenou neustále se střídajícími hosty vydržet dlouho krásná. Hoteliéři po celém světě sází v koupelnách pro hosty na materiál, který se již milionkrát osvědčil: znamenitou smaltovanou ocel. Na obrázku: extra plochá sprchová vanička KALDEWEI Nexsys v alpské bílé s designovou krytkou z kartáčované nerezové oceli.

Source: © KALDEWEI  |  10_2_KALDEWEI_Guest_bathroom

10_3_Kaldewei_Steel_enamel
< DIN A4
1 MB

Hodnotné výrobky nejvyšší kvality jsou v hotelových koupelnách nutností. Tyto nároky zcela splňují řešení pro koupelny ze smaltované oceli ať již svým designem či svou funkčností, ale v neposlední řadě také dlouhou životností, hygieničností a velmi snadnou údržbou. Na jedné straně například hosté hotelu „The Capitol Kempinski Hotel Singapore“ ocení absolutní čistotu a neobyčejnou estetičnost a na druhé straně zase hoteliéři profitují z mimořádně dlouhé životnosti a jednoduché údržby koupelnového vybavení od KALDEWEI: Meisterstück Centro Duo Oval zaručuje zážitek z prvotřídní koupele. Zobrazený produkt: koupací vana KALDEWEI Meisterstück Centro Duo Oval v „The Capitol Kempinski Hotel Singapore“.

Source: ©The Capitol Kempinski Hotel Singapore  |  10_3_KALDEWEI_Steel_enamel

10_4_Kaldewei_30_years_guarantee
< DIN A4
2 MB

Hodnotná smaltovaná ocel KALDEWEI spojuje vlastnosti pevné oceli a odolného skla a vytváří povrch bez pórů tvrdý jako sklo. Vysoká estetičnost materiálu, který je navíc příjemný na dotyk, podtrhuje nadčasovou eleganci jedinečných vanových modelů od KALDEWEI, které se dokonale začleňují do hodnotného interiéru. Přední výrobce poskytuje navíc na koupelnová řešení 30letou záruku, což pro hoteliéry, kteří investují do zařízení nových koupelen či modernizace, představuje jedinečnou záruku. Zobrazený produkt: koupací vana KALDEWEI Meisterstück Centro Duo Oval v penthausu V Toweru v Praze.

Source: © PSJ Invest company  |  10_4_KALDEWEI_30_years_guarantee

10_5_Kaldewei_Superplan
DIN A4
3 MB

Světlá řešení koupelen ve spojení s teplými přírodními barvami a materiály jsou velmi přitažlivá. Navíc díky materiálu, jako je smaltovaná ocel KALDEWEI, který tvoří výhradně přírodní materiály a je ze 100 procent recyklovatelný, mohou investoři v hotelovém stavebnictví splnit standardy pro trvalou udržitelnost. Jistě proto získaly všechny hotely řetězce Bilderberg mezinárodní certifikát Green Key pro udržitelné řízení podniku. Zobrazený produkt: extra plochá sprchová vanička KALDEWEI Superplan, která je v rozměru XXL v hotelu Château Holtmühle instalována 45krát.

Source: © KALDEWEI  |  10_5_KALDEWEI_Superplan

10_6_Kaldewei_Add-On_accessories
< DIN A4
2 MB

Investicí, která se vyplatí, je využití technologických inovací jako wellness atrakcí v hotelových koupelnách a lázeňských prostorách. Různé procedury poskytované v lázeňských prostorách hotelového zařízení za úhradu, dokáží dlouhodobě zaplatit zvýšené investiční náklady. Například 4hvězdičkový superior hotel „Hotel am Meer“ v Binzu na ostrově Rujana zve hosty do svých lázeňských prostor „Meerspa“k relaxaci při kosmetické proceduře Skin Touch od KALDEWEI. Zobrazený produkt: koupací vana KALDEWEI Conoduo se Skin Touch a Comfort Select v Hotel am Meer na Rujáně.

Source: Hotel am Meer & Spa  |  10_6_KALDEWEI_Add-On_accessories