+++    15 - 21 April 2024    +++    KALDEWEI „Bath[o]philia“ at Fuorisalone    +++    Milan, Via Durini 24, Casa Flash Art    +++

(CZ)
Tisk
Aktuálně
Detail
Jednoduchá rekonstrukce koupelny s velkým efektem

Jednoduchá rekonstrukce koupelny s velkým efektem

KALDEWEI, Ahlen, říjen 2019. – V domácí koupelně se chceme dobře cítit v každé životní etapě. Doposud koupelna splňovala účel, pro který je určena. S narůstajícím věkem však mohou její uživatelé zjistit, že koupelnové vybavení zaostává za současným standardem, volnost pohybu není dostačující a vstupování do vany či sprchy může představovat nebezpečí. Nejpozději v této chvíli je třeba popřemýšlet o rekonstrukci koupelny, která by se měla přizpůsobit měnícím se požadavkům svých stárnoucích uživatelů. KALDEWEI prezentuje nejvhodnější řešení pro koupelny, ve kterých se budou uživatelé cítit příjemně bez ohledu na věk, a která nezatíží rozpočet důchodcovských domácností.

Dříve či později přijde čas, kdy se život mezi vlastními čtyřmi stěnami stane obtížnějším. Vybavení domu by se pak mělo optimálně přizpůsobit požadavkům vyššího věku, aby jeho obyvatelé mohli co nejdéle vést samostatný život bez cizí pomoci. Zcela neopominutelná je v tomto případě koupelna jako nejintimnější místo z celé domácnosti, která musí umožňovat samostatné provádění tělesné hygieny. Jak odstranit hrany, kde hrozí riziko klopýtnutí? Jak se vypořádat s tím, že již nedokážeme bezpečně vlézt do vany? Jak lze zvětšit prostor pro pohyb? KALDEWEI podporuje všechny renovátory koupelen v udržitelném plánování svými praktickými a dostupnými řešeními koupelen pro starší uživatele.

Sprchy v úrovni podlahy ve formátu XXL namísto koupací vany
Ne bez důvodu renovátoři koupelen stále více upřednostňují sprchové vaničky v úrovni podlahy před koupacími vanami. Ploché sprchové vaničky totiž zcela bez prahů přecházejí v podlahu a tím poskytují více komfortu, bezpečí i estetického požitku. Prostor koupelny opticky zvětšují a vstup do sprchy je zcela bez nebezpečných hran, o něž by se dalo klopýtnout. KALDEWEI jako výrobce koupelnových objektů ze smaltované oceli, které se vyznačují dlouhou životností, nabízí jen v segmentu sprchových vaniček v úrovni podlahy více než 100 000 řešení. Pro rekonstrukci jsou nejvhodnější velkoformátové sprchové vaničky, protože je lze zcela snadno a bez vysokých nákladů instalovat namísto vysloužilé koupací vany. Díky poloze odtoku totiž není nutné v koupelně nákladně přeinstalovávat odpadní trubku. Cena smaltovaných XXL sprchových vaniček od KALDEWEI začíná přibližně na 570 eurech, jako je tomu například u sprchové vaničky KALDEWEI Cayonoplan o rozměru 90 x 140 centimetrů. Zákazník se může dle svých požadavků rozhodnout pro protiskluzovou úpravu povrchu, jako je například téměř neviditelné smaltování Secure Plus, které zvyšuje stabilitu při stání a u mnohých modelů je dokonce k dispozici bez navýšení ceny.

Chytré řešení pro umyvadla zvyšuje volnost pohybu
Dokonalým doplňkem k smaltovaným sprchovým vaničkám v úrovni podlahy jsou umyvadla KALDEWEI ze smaltované oceli. Lze je pořídit v nejrůznějších velikostech a designech, některá lze zavěsit na stěnu a jiná dokonce instalovat pod desku jako vestavné varianty. Pro ty, kteří se nechtějí vzdát odkládací plochy, lze doporučit umyvadlo na desku v kombinaci s volně zavěšeným koupelnovým nábytkem. KALDEWEI v rámci svého programu nabízí čtyři různá provedení umyvadel na desku. Sortiment začíná modelem Puro, který lze pořídit již za 340 euro.

Podpora pro komfortnější a bezpečnější domov
Všichni, kdo se dnes pouští do realizace koupelen pro starší generace, se mohou těšit na zajímavou podporu. Zdravotní pojišťovny a státem řízená banka Kfw totiž za určitých předpokladů podporují stavění vhodné pro starší generace i bezbariérové stavební úpravy. Například lze od KfW obdržet dotaci na sprchovou vaničku v úrovni podlahy, pokud je opatřena protiskluzovou úpravou. Podrobnější informace o možnostech podpory najdete na www.kfw.de. Sprchové vaničky v úrovni podlahy od KALDEWEI lze na přání opatřit protiskluzovou úpravou povrchu, čímž se nejenom zvýší estetická hodnota a vylepší design, ale hlavně budou splňovat požadavky na optimální bezpečnost při stání i pohybu.


Zdroj: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Žádáme o zaslání kopie výtisku.

Text
docx  |  2 MB
Všechny obrázky
zip  |  7 MB
1_1_Kaldewei_Bathroom_rebuilding
> DIN A4
2 MB
1_1_Kaldewei_Bathroom_rebuilding
< DIN A4
187 KB

Porovnání před a po: Sprchový vanička v úrovni podlahy s bezprahovým vstupem, žádné hrany, o něž by se dalo klopýtnout, a velkorysý prostor pro pohyb - i tak může vypadat rekonstrukce realizovaná na základě potřeb starších ročníků s koupelnovým řešením od KALDEWEI ze smaltované oceli. XXL sprchová vanička v úrovni podlahy a umyvadlo na desku s  povrchovou úpravou KALDEWEI Perl Effekt usnadňující údržbu jsou k dostání již od 900 eur. Vyobrazené produkty (koupelna „po“): KALDEWEI Cayonoplan v lávové černé matné s protiskluzovou úpravou povrchu Secure Plus a umyvadlo na desku Puro v alpské bílé.

Source: © KALDEWEI  |  1_1_KALDEWEI_Bathroom_rebuilding

1_2_Kaldewei_Cayonoplan
< DIN A4
2 MB

Když se vstupování do koupací vany stává stále obtížnějším, je na čase ji vyměnit za sprchovou vaničku v úrovni podlahy ve formátu XXL. Smaltované extra ploché sprchové vaničky od KALDEWEI s bezprahovým přechodem mezi podlahou a sprchou jsou opatřeny vysoce protiskluzovým smaltovaným povrchem zajišťujícím bezpečný pohyb ve sprše. Zobrazený produkt: KALDEWEI Cayonoplan v lávové černé matné s protiskluzovou úpravou povrchu Secure Plus.

Source: © KALDEWEI  |  1_2_KALDEWEI_Cayonoplan

1_3_Kaldewei_Puro
< DIN A4
2 MB

Dokonalým doplňkem k smaltovaným sprchovým vaničkám v úrovni podlahy jsou umyvadla KALDEWEI ze smaltované oceli. Nabízíme je v nejrůznějších velikostech, designech a montážních variantách. Pro ty, kteří se nechtějí vzdát odkládací plochy, lze doporučit umyvadlo na desku v kombinaci s volně zavěšeným koupelnovým nábytkem. Zobrazené produkty: umyvadla na desku KALDEWEI Puro v alpské bílé.

Source: © KALDEWEI  |  1_3_KALDEWEI_Puro

1_4_Kaldewei_Generation_bath
< DIN A4
2 MB

S narůstajícím věkem obyvatel domu se musí také vybavení domácnosti přizpůsobovat měnícím se požadavkům, aby jeho uživatelé mohli mezi svými čtyřmi stěnami co nejdéle vést samostatný život bez cizí pomoci. Zcela neopominutelná je v tomto případě koupelna, která musí umožňovat samostatné provádění tělesné hygieny. KALDEWEI prezentuje nejvhodnější řešení pro koupelny, ve kterých se budou uživatelé cítit příjemně bez ohledu na věk, a která nezatíží rozpočet důchodcovských domácností. Zobrazené produkty: KALDEWEI Cayonoplan v lávové černé matné s protiskluzovou úpravou povrchu Secure Plus a umyvadlo na desku Puro v alpské bílé.

Source: © KALDEWEI  |  1_4_KALDEWEI_Generation_bath