(CZ)
Tisk
Aktuálně
Detail
Sprchování s úsporou energie a nižšími emisemi CO2 – snadné a účinné

Sprchování s úsporou energie a nižšími emisemi CO2 – snadné a účinné

K

ALDEWEI, Ahlen, březen 2023 – Nové designové sprchové žlaby od KALDEWEI nabízejí architektům a stavitelům ušlechtilý vzhled a snadnou manipulaci pro bleskové čištění. Ve značkovém sprchovém žlabu opatřeném exkluzivními povrchy se však na vyžádání může skrývat další zajímavá funkce, která znatelně sníží spotřebu energie při sprchování. Žlab v provedení „Heatrecovery” obsahuje tepelný výměník, který je kompletně integrovaný do odtokového kanálu tak, že není vidět. Tato funkce šetří energii a tím snižuje emise CO2.

Požitek pro smysly – přínos pro životní prostředí

Ohřev teplé vody je přibližně stejně energeticky náročný jako vytápění. Jen pro sprchování se použije až 80 procent celkového množství teplé vody. Avšak zatímco se už dlouho věnujeme vývoji efektivnějšího a energeticky úspornějšího vytápění, spousty teplé vody stále ještě proudí nevyužity do kanálu. Může to však fungovat jinak! Nový sprchový žlab KALDEWEI „FlowLine Heatrecovery“ využívá tepla vody odtékající ze sprchování k předehřátí čerstvé studené vody, která je přiváděna do sprchové armatury. Výměník tepla integrovaný do odtoku tak slouží jako efektivní rekuperační jednotka. Zcela ve smyslu udržitelnosti je tedy k ohřátí vody na teplotu příjemnou pro sprchování potřeba přimíchat mnohem méně horké vody. Výsledkem je úspora energie, která znatelně snižuje náklady i uhlíkovou stopu.

Nové sprchové žlaby KALDEWEI byly navrženy renomovaným mezinárodním studiem Aisslinger a splňují nejvyšší nároky na design. Dalšími přesvědčivými argumenty jsou patentovaný mechanismus pro snadné otevření a zavření krytu, vysoká flexibilita, pokud jde o umístění žlabu, a široká nabídka rozměrů. A díky exkluzivním barvám a povrchům se značkový žlab může stát ozdobou každé koupelny. 

 

Zdroj: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Žádáme o zaslání kopie výtisku.

Text
docx  |  3 MB
Všechny obrázky
zip  |  3 MB

1,010 KB

Ve značkovém sprchovém žlabu KALDEWEI FlowLine Heatrecovery opatřeném exkluzivními povrchy se na vyžádání může skrývat další zajímavá funkce, která znatelně sníží spotřebu energie při sprchování. Obrazový materiál: KALDEWEI

01_KALDEWEI_FlowLine_Heatrecovery_Web.png


2 MB

Žlab v provedení „Heatrecovery” obsahuje tepelný výměník, který je kompletně integrovaný do odtokového kanálu tak, že není vidět, a slouží jako efektivní rekuperační jednotka. Obrazový materiál: KALDEWEI

02_KALDEWEI_FlowLine_Heatrecovery.png