+++    15 - 21 April 2024    +++    KALDEWEI „Bath[o]philia“ at Fuorisalone    +++    Milan, Via Durini 24, Casa Flash Art    +++

(CZ)
Tisk
Aktuálně
Detail
Nejde to? To není možné! Plánování koupelny – s KALDEWEI snadno a lehce

Nejde to? To není možné! Plánování koupelny – s KALDEWEI snadno a lehce

KALDEWEI, Ahlen, říjen 2019. – Plánování koupelny by mělo dělat radost. Nedostatek místa, nepěkná zákoutí a niky či obtížné půdorysy, jako je tomu u úzkých nebo podkrovních koupelen, staví stavebníky před velké výzvy. Se smaltovanými řešeními pro koupelny od KALDEWEI lze i prostor s ne právě klasickými dispozicemi proměnit v koupelnu snů, i když se to na první pohled zdá nemožné. „Nejde to? To není možné!“ – Tak zní krédo, se kterým výrobce sprchových vaniček, koupacích van a umyvadel ze smaltované oceli vyvinul řešení pro stavebníky, jejichž koupelny nemají právě ideální rozměry. S chytrými návrhy od KALDEWEI se plánování koupelny stává zábavou.

1. Koupelna s nikou: prostorový zázrak sprch v úrovni podlahy
Při plánování koupelny s nikou je třeba myslet trochu netradičně. Odměnou vám budou překvapivá řešení, která výrazně pozdvihnou atmosféru prostoru. Niky například nabízejí skvělé možnosti k vytvoření více odkládacích ploch nebo umožňují zvláštní uspořádání koupelny. Skutečným prostorovým zázrakem jsou přitom extra ploché sprchové vaničky v úrovni podlahy. Pokud jsou totiž vestavěny do niky, je mokrá zóna chytře oddělena od zbytku koupelny. Díky nim lépe vynikne architektura prostoru a stavebník navíc ušetří cenné místo, což jsou výhody, které nejvíce ocení zejména majitelé malých koupelen. Sprchové vaničky v úrovni podlahy lze pořídit v nejrůznějších rozměrech i designových provedeních. Jen KALDEWEI má ve svém programu více než 100 000 možností, jak zrealizovat sprchovací zónu v úrovni podlahy.

2. Koupelna s rohy a zákoutími: nabízí se dokonalé řešení
Rohy a zákoutí v koupelně nebývají u stavitelů právě v oblibě. Avšak ani v tomto případě není nutné se hroutit. S trochou kreativity lze takovýto prostor hravě proměnit v nádhernou koupelnu. První tip: vsaďte na světlé a přátelské barvy! Ty uvolňují atmosféru a prostor opticky zvětšují. Sprchová vanička v úrovni podlahy jako KALDEWEI Conoflat dokáže tento efekt ještě umocnit. Navíc ji lze doplnit o flexibilní dělicí stěnu, kterou lze odtáhnout a složit do strany. Zkrátka nepřijdou ani ti, kteří se nechtějí vzdát koupací vany – musejí pouze zvolit kompaktní velikost, která nezabere tolik místa. KALDEWEI nabízí sprchové vaničky, koupací vany a umyvadla v jednotném designu, což vnáší do koupelny harmonii a tuto místnost zároveň výrazně zhodnocuje. Zákoutí, která nevyužijeme, lze navíc zamaskovat instalací předstěny. Za ní lze šikovně schovat WC či pračku a stěna současně vytváří volnou plochu pro umyvadlo, jako je model Cono ze smaltované oceli KALDEWEI s dlouhou životností.

3. Úzké koupelny: barva jako prostředek k otevření prostoru koupelny
Je úzká koupelna překážkou? S KALDEWEI ani náhodou! Také na úzkém, protáhlém půdorysu lze vytvořit fantastickou koupelnu. Čelní stěna se například skvěle hodí pro umístění koupací vany nebo okna. Lišty s LED osvětlením v patě vany v zúžené koupelně promění tento koupelnový objekt v absolutní vizuální atrakci. Kdo si navíc trochu pohraje s barvami, získá přátelskou atmosféru, která má pozitivní vliv na náladu. Předností jsou přitom zejména v malých koupelnách světlé barvy. Extra tip: Vyberte sprchovou vaničku v barevném tónu podlahy! Podlaha a sprchová vanička spolu opticky splynou, takže se prostor otevře a zvětší a bude působit lehčeji. V barvě sprchové vaničky nabízí KALDEWEI rovněž mnoho krásných sladěných umyvadel, jako je filigránní umyvadlová mísa Miena. Specialista na koupelny má ve svém portfoliu více než 850 modelů umyvadel v bílé barvě – flexibilita při zařizování úzkých koupelen je tak zaručena.

4. Podkrovní koupelna: jak chytře využít zešikmení
Pohodlně ležet ve vaně a užívat si pohledu na nebe a oblaka: To vám nejlépe umožní koupelna v podkroví. Odborníci na koupelny z KALDEWEI doporučují využít prostor pod střešním zešikmením, kam se nevejdou skříně a umyvadlo, pro postavení koupací vany. Zde můžete pohodlně relaxovat, aniž byste se připravili o cenné čtvereční metry plochy koupelny. Instalací předstěny lze koupelnu pod střechou rozdělit do jasně ohraničených zón. Získáte tak potřebný klid a pořádek a navíc ještě další možnost pro umístění umyvadla. Kromě nástěnných umyvadel lze zvolit i umyvadlo na desku, jako je model KALDEWEI Centro, v kombinaci s koupelnovým nábytkem. Toto duo nejenom dobře vypadá, ale díky velkorysé odkládací ploše je také praktické.

5. Minikoupelna: sprchování a koupání vjednom
Průměrná koupelna měří okolo osmi čtverečních metrů. Často to bývá ale ještě o něco méně. Pro tyto případy musí mít stavitelé k dispozici prostorově úsporná řešení, jako je například koupací vana KALDEWEI Cayono umožňující obě činnosti – sprchování i koupání. Díky kombinaci dvou funkcí v jednom výrobku zůstává pro pohyb volná větší plocha a ještě zbude dostatek místa pro WC a umyvadlo. Klasický design s funkčně řešeným vnitřním prostorem, jako je tomu u koupací vany Cayono a umyvadla Puro, vytváří komfortní útočiště a elegantní atmosféru.

 

Zdroj: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Žádáme o zaslání kopie výtisku.

Text
docx  |  463 KB
Všechny obrázky
zip  |  31 MB
3_1_Kaldewei_Alcove_bathroom

1 MB

Niky nabízejí skvělé možnosti k vytvoření více odkládacích ploch nebo umožňují zvláštní uspořádání koupelny. Skutečným prostorovým zázrakem jsou přitom extra ploché sprchové vaničky v úrovni podlahy. Pokud jsou totiž vestavěny do niky, je mokrá zóna chytře oddělena od zbytku koupelny. Zobrazené produkty: koupací vana KALDEWEI Meisterstück Centro Duo 2 a extra plochá sprchová vanička Superplan Plus v alpské bílé

Source: braendle-media  |  3_1_KALDEWEI_Alcove_bathroom

3_2_Kaldewei_Bathroom_odd_angles

4 MB

S trochou kreativity lze takovýto prostor hravě proměnit v nádhernou koupelnu. První tip: vsaďte na světlé a přátelské barvy! Ty uvolňují atmosféru a prostor opticky zvětšují. Sprchová vanička v úrovni podlahy jako KALDEWEI Conoflat dokáže tento efekt ještě umocnit. Zkrátka nepřijdou ani ti, kteří se nechtějí vzdát koupací vany – musejí pouze zvolit kompaktní velikost, která nezabere tolik místa. Zobrazené produkty: koupací vana KALDEWEI Asymmetric Duo, umyvadlo Cono a extra plochá sprchová vanička Conoflat v alpské bílé.

Source: braendle-media  |  3_2_KALDEWEI_Bathroom_odd_angles

3_3_Kaldewei_Galley_bathroom
> DIN A4
21 MB

Také na úzkém, protáhlém půdorysu lze vytvořit fantastickou koupelnu. Čelní stěna se například skvěle hodí pro umístění koupací vany nebo okna. Lišty s LED osvětlením v patě vany v zúžené koupelně promění tento koupelnový objekt v absolutní vizuální atrakci. Extra tip: Vyberte sprchovou vaničku ve stejném barevném tónu, jako má dláždění podlahy! Podlaha a sprchová vanička tak spolu opticky splynou. Zobrazené produkty: koupací vana KALDEWEI Incava v alpské bílé s tmavým panelem, umyvadlová mísa Miena, hranatá, a extra plochá sprchová vanička Conoflat v catania šedé matné.

Source: © KALDEWEI  |  3_3_KALDEWEI_Galley_bathroom

3_4_Kaldewei_Bathroom_under_the_eaves
> DIN A4
5 MB

Pod střešním zešikmením můžete pohodlně relaxovat ve vaně, aniž byste se připravili o cenné čtvereční metry plochy koupelny. Instalací předstěny lze koupelnu pod střechou rozdělit do jasně ohraničených zón. Získáte tak potřebný klid a pořádek a navíc ještě další možnost pro umístění umyvadla. Zobrazené produkty: extra plochá sprchová vanička KALDEWEI Conoflat v lávové černé matné, koupací vana Meisterstück Asymmetric Duo a umyvadlo Centro v alpské bílé.

Source: © KALDEWEI  |  3_4_KALDEWEI_Bathroom_under_the_eaves

3_5_Kaldewei_Small_bathroom
< DIN A4
1 MB

Minikoupelny vyžadují prostorově úsporná řešení, jako je například koupací vana KALDEWEI Cayono umožňující sprchování i koupání vjednom. Díky kombinaci dvou funkcí v jednom výrobku zůstává pro pohyb volná větší plocha a ještě zbude dostatek místa pro WC a umyvadlo. Zobrazené produkty: koupací vana KALDEWEI Cayono Star a umyvadlo Puro v alpské bílé.

Source: © KALDEWEI  |  3_5_KALDEWEI_Small_bathroom