+++    15 - 21 April 2024    +++    KALDEWEI „Bath[o]philia“ at Fuorisalone    +++    Milan, Via Durini 24, Casa Flash Art    +++

(CZ)
Tisk
Aktuálně
Detail
Nová éra staré rezidence: Hotel Indigo ve Varšavě

Nová éra staré rezidence: Hotel Indigo ve Varšavě

KALDEWEI, Ahlen, duben 2019. – Když se umně spojí důstojnost původní architektury s moderním interiérovým designem, vzniknou inspirativní prostory – tak je tomu v hotelu Indigo Warsaw Nowy Świat ve Varšavě. Stylový 4hvězdičkový hotel řetězce InterContinental sídlí ve více než sto let staré architektonické památce uprostřed obchodní třídy Nowy Świat. Pozdější moderní a zčásti plně prosklená dostavba budovy nabízí nejenom nádherný výhled na staré město a siluetu polské metropole přímo z pokojů, ale také skvěle padnoucí kabát minimalistickému interiéru s akcenty v sytých barvách. Perfektní tečku za vnitřním vybavení pak tvoří smaltovaná řešení koupelen od KALDEWEI, která v 60 pokojích umožňují svým hostům komfortní sprchování a koupání.

Dům Smolna40 se svými hravými ozdobnými prvky na fasádě byl kdysi velkolepou rezidencí hraběte Branického. Je umístěn v malebné čtvrti, která navzájem spojuje historickou a moderní část Varšavy. Budova zničená za druhé světové války byla opravena v padesátých letech a později na základě architektonického plánu Bogdana Kulczyńského rozšířena o moderní mansardovou půdní vestavbu a kompletně prosklenou novou budovu včetně terasy. Vznikl tak působivý mix stylů, v jehož duchu byl později zrenovován celý hotel. Světlé prostory s umělecky zdobenou štukovou omítkou a elegantními sloupy tvoří zajímavý kontrast s 60 hotelovými pokoji, které se vyznačují spíše svým minimalistickým stylem a jednoduchými bílými a šedými tóny. Celému hotelu dodává barevný nábytek poutavé akcenty, které volnou formou navazují na palácový styl činžovních domů 19. století.

Individuální ztvárnění koupelen s Iconic Bathroom Solutions od KALDEWEI
Hotelové exkluzivitě a individualitě nezůstávají nic dlužny ani koupelny. V těchto prostorách se hotel Indigo rozhodl pro koupelnové objekty od KALDEWEI, které díky svému tvaru a vysoké hodnotě představují nejvhodnější řešení koupelnového vybavení pro hotelové pokoje. Vany přímočaře puristického designu řady KALDEWEI Puro přesvědčují svou prostou elegancí a stejně jako všechna další řešení od KALDEWEI rovněž ušlechtilým materiálem. Jako skutečný zlatý hřeb přináší volně stojící koupací vana Meisterstück Centro Duo Oval do koupelen pokojů Superior Premium Room luxus tvarové čistoty a klidu. V dalších 47 pokojích nabízejí sprchové vaničky v úrovni podlahy Conoflat obzvláštní požitek ze sprchování a přitom maximální stabilitu při našlapování. Sprchy v matných tónech lávová černá a alpská bílá z kolekce Coordinated Colours jsou totiž opatřeny protiskluzovou úpravou povrchu Secure Plus.

Mezinárodní expertíza: KALDEWEI favoritem mezinárodního hotelnictví
Sprchové vaničky v úrovni podlahy, umyvadla a koupací vany od KALDEWEI přesvědčují hotelovou branži na nejvyšší úrovni. Smaltovaná koupelnová řešení totiž splňují nejvyšší estetické požadavky hoteliérů a jejich hostů a současně se díky dlouhé životnosti a snadné údržbě smaltované oceli KALDEWEI vyznačují vysokou ekonomičností. Dalším argumentem pro výrobky KALDEWEI jsou inteligentní povrchové úpravy jako protiskluzový Secure Plus, který lze na přání vypálit do smaltované oceli, čímž je ve sprše dosaženo optimální stability.

Hotel Indigo Warsaw Nowy Świat – vizitka:
Klasifikace: 4 hvězdičky
Počet pokojů: 60 pokojů
Výrobky KALDEWEI: 11 koupacích van Puro, 1 Meisterstück Centro Duo Oval,
 47 sprchových vaniček v úrovni podlahy Conoflat se Secure Plus v lávové černé matné a alpské matné bílé z kolekce Coordinated Colours.

 

Zdroj: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Žádáme o zaslání kopie výtisku.

Text
docx  |  2 MB
Všechny obrázky
zip  |  36 MB

1 MB

Dům Smolna40 se svými hravými ozdobnými prvky na fasádě, ve kterém je situován hotel Indigo Warsaw Nowy Świat, sloužil kdysi hraběti Branickému jako rezidence.

Source: Copyright Piotr Gesicki  |  1_KALDEWEI_Hotel_Indigo_Warsaw.jpg


3 MB

Dvoulůžkové pokoje hotelu Indigo Warsaw Nowy Świat se vyznačují svým minimalismem a prostými bílými a šedými tóny, které jsou v působivém kontrastu se sytými barvami interiérového vybavení.

Source: Copyright Piotr Gesicki  |  2_KALDEWEI_Hotel_Indigo_Warsaw_Doppelzimmer.jpg


6 MB

Více než sto let stará budova byla znovu zprovozněna po druhé světové válce. Vznikl přitom působivý mix stylů, v jehož duchu byl později zrenovován celý hotel.

Source: Copyright Piotr Gesicki  |  3_KALDEWEI_Hotel_Indigo_Warsaw_Junior_Suite.jpg


9 MB

Jedenáct koupacích van přímočaře puristického designu řady KALDEWEI Puro přesvědčuje hosty hotelu Indigo Warsaw Nowy Świat svou prostou elegancí a ušlechtilým materiálem.

Source: Copyright Piotr Gesicki  |  4_KALDEWEI_Hotel_Indigo_Warsaw_Puro.jpg


7 MB

Jako skutečný zlatý hřeb přináší volně stojící koupací vana Meisterstück Centro Duo Oval do koupelen pokojů Superior Premium Room luxus tvarové čistoty a klidu.

Source: Copyright Piotr Gesicki  |  5_KALDEWEI_Hotel_Indigo_Warsaw_Meisterstueck_Centro_Duo_Oval.jpg


8 MB

Koupelnová řešení od KALDEWEI se vyznačují rozmanitostí svých modelů i vysokou hodnotou. Sprchové vaničky v úrovni podlahy Conoflat nabízejí v 47 pokojích hotelu Indigo Warsaw Nowy Świat obzvláštní požitek ze sprchování. V koupelnách provedených zčásti v tmavých tónech se výjimečným způsobem prezentuje Conoflat v matném lávově černém provedení kolekce Coordinated Colours.

Source: Copyright Piotr Gesicki  |  6_KALDEWEI_Hotel_Indigo_Warsaw_Conoflat_Lavaschwarz_Matt.jpg


2 MB

V bílých hotelových koupelnách vsadil hotel Indigo Warsaw Nowy Świat na sprchovou vaničku v úrovni podlahy KALDEWEI Conoflat v alpské bílé matné z kolekce Coordinated Colours. Všechny sprchy instalované v hotelu zaručují díky protiskluzové úpravě povrchu Secure Plus maximální bezpečí při našlapování.

Source: Copyright Piotr Gesicki  |  7_KALDEWEI_Hotel_Indigo_Warsaw_Conoflat_Alpinweiss_Matt.jpg