+++    15 - 21 April 2024    +++    KALDEWEI „Bath[o]philia“ at Fuorisalone    +++    Milan, Via Durini 24, Casa Flash Art    +++

(CZ)
Tisk
Aktuálně
Detail
Otevřen první německý hotel Waldorf Astoria v Berlíně

Otevřen první německý hotel Waldorf Astoria v Berlíně

Ahlen, březen 2013. – Waldorf Astoria v New Yorku patří jistě k nejznámějším hotelům světa. Nyní hotelový řetězec Waldorf Astoria Hotels & Resorts otevřel svou první pobočku v Německu. Pětihvězdičkový hotel v západní části Berlína se nachází v bezprostřední blízkosti pamětního kostela císaře Viléma a nákupní třídy Kurfürstendamm. Při volbě zařízení do koupelen se luxusní hotel rozhodl pro exkluzivní design a nekompromisní kvalitu značky KALDEWEI a vybavil 200 koupelen koupací vanou Conoduo.

Z 31. patra Waldorf Astoria Berlín si mohou hosté užívat nádherného výhledu na střechy budov německého hlavního města i na zoologickou zahradu. Ne nadarmo nese tato okolo 118 metrů vysoká budova název Zoofenster – okno do zoo. Nelze přehlédnout, že za předlohu hotelové haly posloužil mateřský hotel v tradičním stylu v USA s ušlechtilým černým mramorem a se stojacími hodinami zhotovenými na zvláštní objednávku, s tak zvanými Grandfather’s Clock. Výraz úcty je patrný zejména na srdci vstupní haly, na dvoupatrové Peacock Alley. Tato chodba spojila v New Yorku původně samostatné budovy hotelu Waldorf a sousedního hotelu Astoria v dnes tak známý komplex Waldorf Astoria. Také v Berlíně určuje styl art deco 20. a 30. let design vnitřního vybavení pětihvězdičkového hotelu i jeho 232 pokojů a apartmá. K vyhledávaným zařízením hotelu patří kromě plesového sálu a knihovny také v Německu jediné lázně kosmetické značky Guerlain.

Puristický design a nadčasová elegance: KALDEWEI Conoduo

Právě v luxusním hotelu jako je Waldorf Astoria Berlín jsou žádány výrobky vysoké kvality, které vynikají dlouhodobě aktuálním vzhledem a vynikající kvalitou. Pětihvězdičkový hotel tak při zařizování svých koupelen vsadil na značku KALDEWEI a vybavil 200 koupelen modelem Conoduo v bílé barvě. KALDEWEI Conoduo spojuje přímočarý design s nejvyšším komfortem a harmonicky se tak začleňuje do luxusního pojetí koupelen hotelu Waldorf Astoria Berlín. Svými velkorysými rozměry 180 x 80 cm nabízí koupací vana z kolekce Avantgarde, vyznamenaná cenami za design, hotelovým hostům prostor pro uvolňující koupel. Je jedno, zda je koupající sám nebo ve dvou, všechny vany KALDEWEI „Duo“ se vyznačují dvěma komfortními opěrkami zad a odtokovým a přepadovým otvorem umístěným uprostřed vany.

KALDEWEI, spolehlivý partner hoteliérů

Všechny koupací vany, sprchové vaničky a smaltované extra ploché sprchové vaničky vyrábí firma KALDEWEI z hodnotné smaltované oceli. Tento materiál je natolik odolný, že na povrchu nejsou ani po letech vidět žádné stopy po používání. Vedle neobyčejně dobrých hygienických vlastností přesvědčuje smaltovaná ocel KALDEWEI snadným a rychlým čištěním, které nevyžaduje použití chemických čisticích prostředků – velká výhoda pro údržbu pokojů a pro rozpočet. Koupací vany KALDEWEI v hotelu Waldorf Astoria Berlín se mohou pochlubit ještě další zvláštností: Jsou opatřeny protiskluzovou úpravou antslip. Tato strukturovaná povrchová úprava je vyrobena ze směsi křemičitého písku, neodlučitelně vtavené do smaltované oceli. Také při vyšší zátěži nabízí decentní povrchová úprava antislip optimální bezpečí při našlapování.

„Firma KALDEWEI je skvělým partnerem pro hotely s vysokými nároky na design a kvalitu“, vysvětluje Roger Miksch, vedoucí projektového managementu pro hotely ve společnosti KALDEWEI, a dále rozvádí: „Výrobky přesvědčují exkluzivním designem, který neztrácí ani po mnoha letech nic ze své jednoduché elegance, a vynikajícími materiálovými vlastnostmi smaltované oceli KALDEWEI. Značka KALDEWEI tak nabízí hoteliérům a investorům estetické a bezpečné řešení – s 30letou zárukou.

Zdroj: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Žádáme o zaslání kopie výtisku.

doc cz Waldorf Astoria Berlin
doc  |  1 MB
Waldorf Astoria Berlin
zip  |  5 MB
< DIN A4
1 MB

Jedinečným způsobem spojuje nedávno otevřený Waldorf Astoria Berlín mýtus hlavního hotelu v New Yorku s pulsující metropolí Berlín. Také zde určuje styl art deco 20. a 30. let design vnitřního vybavení pětihvězdičkového hotelu i jeho 232 pokojů a apartmá.

Source: Quabbe+Tessmann  |  press_01_Waldorf_Astoria_Berlin_Zimmer.jpg

< DIN A4
2 MB

V koupelně vsadil Waldorf Astoria Berlín na značku KALDEWEI a vybavil 200 koupelen koupací vanou Conoduo v bílé barvě. KALDEWEI Conoduo spojuje přímočarý design s nejvyšším komfortem a harmonicky se tak začleňuje do exkluzivního pojetí koupelen hotelu Waldorf Astoria Berlín. Navíc jsou koupací vany KALDEWEI v pětihvězdičkovém hotelu opatřeny protiskluzovou vrstvou antislip.

Source: © Waldorf Astoria Berlin  |  press_02_Waldorf_Astoria_Berlin_Bad.jpg

< DIN A4
632 KB

Díky svým velkorysým rozměrům nabízí KALDEWEI Conoduo prostor pro uvolňující koupel – a je jedno zda pro jednoho nebo pro dva. O to se starají dvě ergonomicky tvarované opěrky zad, stejně jako odtokový a přepadový otvor umístěný uprostřed vany. Za své exkluzivní tvarové pojetí obdržela vana Conoduo již několik cen za design, mezi nimi také red dot award.

Source: © KALDEWEI  |  press_03_Waldorf_Astoria_KALDEWEI_Conoduo_Alpinweiss.jpg