+++    15 - 21 April 2024    +++    KALDEWEI „Bath[o]philia“ at Fuorisalone    +++    Milan, Via Durini 24, Casa Flash Art    +++

(CZ)
Tisk
Aktuálně
Detail
Přirozeně smyslné pojetí tvaru

Přirozeně smyslné pojetí tvaru

Ahlen, březen 2015. – KALDEWEI spolu s Anke Salomon navrhl novou kolekci koupelnového vybavení. Ve svém oboru zkušená designérka stojí hned za třemi výrobkovými řadami, jejichž charakteristickou zvláštností je přirozené a smysly vnímané pojetí tvaru. . „Materiál měkce plyne od precizního okraje vany zcela jemně směrem dovnitř,“ popisuje Anke Salomon charakteristickou designovou estetiku. Výsledkem jsou koupací vana Incava, Meisterstück Incava a modelová řada Silenio, sestávající z koupací vany a umyvadla.

Autentické, harmonické, smyslné: Podobně jako je tomu u volně splývajícího kusu látky, jenž vytváří jemnou prohlubeň, stejně tak plynou obrysy vnitřního prostoru van a umyvadel KALDEWEI navržených Anke Salomon. Přesto se ale od sebe jednotlivé výrobkové řady zřetelně liší svými charakteristickými designovými prvky, jako jsou například individuální poloměry rohů, výšky okrajů a rozdílným způsobem realizované odtoky.

KALDEWEI Meisterstück Incava

Volně stojící koupací vana Meisterstück Incava se vyznačuje obzvláště úzkým okrajem a jedinečnými kónickými konturami smaltovaného panelu. Oba designové prvky propůjčují koupací vaně zvláštní lehkost. Kontrast mezi měkce tvarovaným vnitřním prostorem a geometrickým vnějším tvarem dává vzniknout nové formě elegance, která vychází z jemného napětí mezi přímočarým a mírně zaobleným vedením linií. Z odtoku a přepadu, smaltovaného v barvě koupací vany, lze vyčíst lásku k detailu, přičemž toto ztvárnění podtrhuje jednotnost materiálu koupací vany ze smaltované oceli. KALDEWEI Meisterstück Incava je pro koupelnu zcela nezaměnitelným designovým objektem.

KALDEWEI Incava

Vestavná varianta Incava rovněž odpovídá nejvyšším nárokům na design. Ladně ztvárněný vnitřní prostor se dvěma obzvláště širokými zádovými partiemi přechází do výrazného, 50 milimetrů vysokého okraje vany. Velkorysé poloměry rohů podtrhují smyslně měkké tvary koupací vany a propůjčují jí zcela nový, osobitý charakter. Jako u vany Meisterstück Incava završují odtok a přepad, smaltované v barvě koupací vany, harmonický design KALDEWEI Incava.

KALDEWEI Silenio

V rámci produktové řady KALDEWEI Silenio lze vzájemně harmonicky kombinovat koupací vanu a umyvadlo. Také Silenio se vyznačuje mimořádně měkkým průběhem linií ve vnitřním prostoru. Pro tuto vanu je charakteristický plochý okraj vysoký pouhých 20 milimetrů a nezvykle malé poloměry rohů. Tyto designové prvky nechávají koupací vanu Silenio opticky splynout s koupelnou. Na přirozený vzhled koupací vany Silenio navazují také sladěná umyvadla Silenio. Kontury pozvolna plynoucí z obou stran směrem dovnitř umyvadla vyúsťují do měkké prohlubně, která je v napínavém kontrastu se strmě se svažující zadní částí umyvadla a velkorysou odkládací plochou. Umyvadlo tak nabízí dostatek místa pro armatury a koupelnové potřeby.

 

Novými výrobkovými řadami Incava a Silenio rozšiřuje KALDEWEI svoje portfolio výrobků o nové modely, které se vyznačují měkkým, smyslným tvarovým pojetím. „Přirozená, souvislá estetika v kombinaci s kvalitní smaltovanou ocelí KALDEWEI s dlouhou životností vytváří nanejvýš napínavou kompozici designu a materiálu,“ zdůrazňuje Anke Salomon.

Zdroj: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Žádáme o zaslání kopie výtisku.

6 KALDEWEI PR Incava Silenio CZ
doc  |  6 MB
6 KALDEWEI PR Incava Silenio
zip  |  22 MB
DIN A4
4 MB

KALDEWEI spolu s Anke Salomon navrhl novou kolekci pro koupelny: Charakteristickou zvláštností je přirozené, smysly vnímané tvarové pojetí, které koupacím vanám Incava a Meisterstück Incava a modelové řadě Silenio – sestávající z koupací vany a umyvadla – dodává charakteristickou estetiku.

Source: © KALDEWEI  |  6_1_KAL_Silenio.jpg

DIN A4
5 MB

Ve své branži ostřílená designérka Anke Salomon stojí hned za třemi novými produktovými řadami KALDEWEI : „Během své spolupráce s KALDEWEI jsem poznala tým, který s láskou k výrobku, s vášní pro materiál smaltovanou ocel a s velkým smyslem pro kvalitu vytváří výrobky pro koupelny. To je pro mne jako pro designérku samozřejmě úžasné klima. Mám velkou radost, že mohu spolupracovat s tímto týmem a vytvářet vysoce kvalitní designové objekty, které dokáží uchvacovat lidi i řadu let."

Source: © KALDEWEI  |  6_2_KAL_Silenio.jpg

< DIN A4
1 MB
< DIN A4
2 MB
DIN A4
3 MB
DIN A4
3 MB
< DIN A4
1 MB
< DIN A4
2 MB
< DIN A4
402 KB