+++    15 - 21 April 2024    +++    KALDEWEI „Bath[o]philia“ at Fuorisalone    +++    Milan, Via Durini 24, Casa Flash Art    +++

(CZ)
Tisk
Aktuálně
Detail
Roth v červené: Hotel Dormero s designově výraznými koupelnami

Roth v červené: Hotel Dormero s designově výraznými koupelnami

KALDEWEI, Ahlen, srpen 2019 – Před branami Norimberka v 25tisícovém městečku Roth přestavěl Marcus Maximilian Wöhrl, zakladatel řetězce hotelů Dormero, tradiční „dům módy Wöhrl“ svých prarodičů na čtyřhvězdičkový superior hotel. Od té doby udává tón novému hotelu Dormero červená barva, stejně jako je tomu ve všech ostatních objektech hotelového řetězce. V 68 pokojích vstupuje nejsmyslnější ze všech barev spolu s černou a bílou do extravagantní hry kontrastů. V koupelnách vytváří elegantní umyvadla a extra ploché sprchové vaničky řady KALDEWEI Cono ze smaltované oceli v alpské bílé zajímavé kontrasty s červenými stěnami a černými dlaždicemi. Vzniká stylová kombinace, která podtrhuje výrazný design nového hotelu.

Se čtyřpatrovou budovou, ve které je dnes hotel umístěn, spojují rodinu Wöhrl silné vzpomínky: Od roku 1949 zde Berta a Rudolf Wöhrlovi provozovali „dům módy Wöhrl“, který si během své existence udělal jméno po celém Německu. Když musela být téměř po 70 letech činnost domu módy v roce 2017 ukončena, padlo rozhodnutí oživit znovu toto jedinečné místo provozováním hotelu. Následovaly rozsáhlé stavební úpravy: V místě, kde kdysi čtyři patra propojovaly eskalátory, vzniklo atrium s proskleným zastřešením. Charakteristické zaoblené vstupní dveře domu módy se proměnily ve velkorysý vstup do hotelové haly. Objekt získal 68 pokojů, jednu restauraci, jeden bar, pět konferenčních prostor a také velkorysou wellnessovou a fitnessovou zónu. V březnu 2019 byl kongresový hotel na severním okraji franské jezerní krajiny otevřen.

Nevídaný šarm: trojzvuk bílé, červené a černé
Hotelový řetězec Dormero sází na mladý a svěží koncept s „moderními technologiemi, čistým designem a rafinovanými detaily“. Nejnápadnější je přitom signální červená barva, která je rovněž součástí podnikového designu: od vnitřního zařízení přes hotelová domácí zvířata – tři (nejedovaté) červené žáby pralesničky, které obývají terárium ve vstupní hale – až po červenou sportovní obuv zaměstnanců. V kombinaci s bílou a černou dýchají hotelové prostory zvláštní atmosférou. 

Koupelny: estetika a komfort na nejvyšší úrovni
Pokud jde o uživatelský komfort a design, hrají v koupelnách prim umyvadla na desku KALDEWEI Cono s velkorysou odkládací plochou. Díky velké škále rozměrů je bylo možné zvolit tak, aby byly co nejlépe využity existující prostorové dispozice. Současně se díky tvarově čistému designu stávají v koupelně výrazných barev skutečným lákadlem pro oči. Extra ploché sprchové vaničky KALDEWEI Conoflat se rovněž zcela plynule začleňují do konceptu designu a nabízejí hostům nejvyšší komfort při stání ve sprše.

Bezpečnost jde kupředu: „Jasné výhody“ se sprchami KALDEWEI
„Naše volba padla na smaltované extra ploché sprchové vaničky, protože oproti dlážděným sprchám nabízejí značné výhody. U naposledy jmenovaných dochází na základě našich zkušeností velmi často k chybám při montáži anebo se spáry s postupem času vymývají. To má za následek škody způsobené vodou. Takové riziko se sprchami Conoflat ze smaltované oceli už prostě nemáme,“ vysvětluje Michaela Neuner ze společnosti TETRIS Grundbesitz GmbH & Co. KG, které patří pozemek. 

Hotel Dormero, Roth – vizitka:
Klasifikace: 4hvězdičkový superior hotel
Počet pokojů: 68 pokojů
Výrobky KALDEWEI: 68 umyvadel Cono, 68 extra plochých sprchových vaniček Conoflat

Tekst
docx  |  1 MB
All Images
zip  |  20 MB
1_Kaldewei_Hotel_Dormero_Roth
< DIN A4
6 MB

Pohled zvenku na hotel Dormero v Rothu: Tradiční sídlo tehdejšího domu módy Wöhrl je pro zakladatele hotelu Dormero Marcuse Maximiliana Wöhrla a jeho rodinu spojeno s mnoha vzpomínkami.

Source: DORMERO Hotel AG  |  1_KALDEWEI_Hotel_Dormero_Roth

2_Kaldewei_Hotel_Dormero_Roth
< DIN A4
5 MB

Bílá, červená a černá: Typické barvy hotelu Dormero najdete také ve stylových pokojích kongresového hotelu ve franském Rothu.

Source: DORMERO Hotel AG  |  2_KALDEWEI_Hotel_Dormero_Roth

3_Kaldewei_Hotel_Dormero_Roth
< DIN A4
6 MB

V kombinaci s bílou a černou dýchají hotelové pokoje zvláštní atmosférou typickou pro hotely Dormero. Zobrazený produkt: umyvadlo na desku KALDEWEI Cono

Source: DORMERO Hotel AG  |  3_KALDEWEI_Hotel_Dormero_Roth

4_Kaldewei_Hotel_Dormero_Roth
< DIN A4
2 MB

V 68 pokojích hotelu Dormero v Rothu vstupuje nejsmyslnější ze všech barev spolu s černou a bílou do extravagantní hry kontrastů. Červené stěny a černé dlaždice koupelen se v koupelnách působivě střetávají s elegantními umyvadly a extra plochými sprchovými vaničkami řady KALDEWEI Cono ze smaltované oceli v alpské bílé. Vzniká stylová kombinace, která podtrhuje výrazný design nového 4hvězdičkového hotelu. Zobrazené produkty: extra plochá sprchová vanička KALDEWEI Conoflat a umyvadlo na desku Cono v alpské bílé

Source: DORMERO Hotel AG  |  4_KALDEWEI_Hotel_Dormero_Roth

5_Kaldewei_Hotel_Dormero_Roth
< DIN A4
2 MB

V koupelnách výrazných barev jsou umyvadla na desku KALDEWEI Cono v alpské bílé díky tvarově čistému provedení skutečným lákadlem pro oči. Zobrazené produkty: extra plochá sprchová vanička KALDEWEI Conoflat a umyvadlo na desku Cono v alpské bílé

Source: DORMERO Hotel AG  |  5_KALDEWEI_Hotel_Dormero_Roth