+++    15 - 21 April 2024    +++    KALDEWEI „Bath[o]philia“ at Fuorisalone    +++    Milan, Via Durini 24, Casa Flash Art    +++

(CZ)
Tisk
Aktuálně
Detail
Společnost Marriott International vyznamenala KALDEWEI jako „Sustainability Leader“

Společnost Marriott International vyznamenala KALDEWEI jako „Sustainability Leader“

KALDEWEI, Ahlen, květen 2021 – KALDEWEI dosáhla jako první výrobce koupelnového vybavení nejvyššího možného hodnocení v úrovni Leader (vedoucí) v programu Marriott Sustainability Assessment Program (MSAP) společnosti Marriott International Inc. Největší hotelový řetězec na světě tím ocenil zvláštní úsilí německého výrobce sanity v oblasti udržitelnosti vybavení pro gastronomické a hotelové provozy. MindClick Global se zabývá sběrem a vyhodnocováním ukazatelů udržitelnosti a pro Marriott zjišťuje ekologickou stopu jejích dodavatelů.

KALDEWEI je dlouholetým partnerem Marriott International a jeho koupelnová řešení ze smaltované oceli najdete v mnoha hotelových koupelnách tohoto řetězce. V roce 2020 proběhlo hodnocení firmy KALDEWEI v rámci programu MSAP, s jehož pomocí chce Marriott International do roku 2025 dosáhnout v 650 hotelích po celém světě 100procentního statusu LEED (Leadership in Energy and Environmental Design). Hotelový řetězec chce prostřednictvím programu MSAP prosazovat výrobky, které ve smyslu strategie „Marriott Serve360“ splňují cíle udržitelného rozvoje. Posuzovány jsou sociální a ekologické aspekty mimo jiné nábytku a vybavení hotelových pokojů po celou dobu jejich životního cyklu – od surovin a výroby až po prodej a konec životního cyklu. Důraz je kladen na využití obnovitelných druhů energie a snížení množství odpadu i spotřeby vody a uhlíku. 

Recyklovatelnost smaltované oceli podporuje udržitelné cíle
KALDEWEI se jako partnerovi podařilo přesvědčit hotelový řetězec svou důsledností při používání udržitelné a recyklovatelné smaltované oceli. Tento materiál se totiž vyrábí z přírodních surovin a je 100procentně recyklovatelný. Tím KALDEWEI přispívá k dosažení cílů udržitelného rozvoje skupiny Marriott. 

„Jsem velmi rád, že KALDEWEI dosáhla nejvyšší úrovně vedoucího udržitelnosti (Sustainability-Leader-Level). Cítíme se poctěni a podporováni v našem jednání tím, že jsme jako první podnik v sanitární branži obdrželi zmíněný status. Výsledek hodnocení je výrazem našeho desetiletí trvajícího nasazení, pokud jde o udržitelnost v realitním průmyslu. Současně je to také potvrzení vhodnosti našeho jedinečného materiálu smaltované oceli KALDEWEI pro udržitelné a s velkou odpovědností plánované projekty,“ komentuje úspěch obchodní ředitel KALDEWEI, Roberto Martinez. 

Cenný příspěvek pro životní prostředí, společnost a ekonomiku
Udržitelnost je pro KALDEWEI ústředním obchodním principem a odráží důsledný postoj společnosti. Nejde přitom jen o plnění norem a požadavků, ale o to, být průkopníkem a vůdčí silou důležitého trendu. „Tento úspěch v rámci Marriott Supplier Sustainability Assessment Program 2020 podtrhuje naše hospodaření založené na základních hodnotách a odpovědné vedení společnosti. Jsme hrdi na to, že prostřednictvím našich koupelnových řešení významně přispíváme k zdravějšímu životnímu prostředí, lepší společnosti i ekonomice,“ říká dále Roberto Martinez. 

Marriott International je největší hotelový řetězec na světě a je absolutním lídrem v branži, pokud jde o udržitelnost. Program MSAP podtrhuje velké úsilí ve věcech ekologie a sociální transparentnosti skupiny Marriott International. „Vyznamenání „Sustainability Leader“ (vedoucí udržitelnosti) nás i nadále motivuje k tomu, abychom jako specialisté pokračovali v nastoupené cestě a potvrzuje budoucnost recyklovatelným materiálům, jako je naše smaltovaná ocel.. KALDEWEI tím napomáhá transformaci v obnovitelné hospodaření a podporuje změnu v mezinárodním hotelnictví vstříc udržitelným a na budoucnost orientovaným konceptům,“ shrnuje Roberto Martinez. 

 

Zdroj: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Žádáme o zaslání kopie výtisku. 

Text
docx  |  453 KB
Všechny obrázky
zip  |  2 MB
1_Kaldewei_Bathroom_Hotel

2 MB

Koupelnová řešení z udržitelné smaltované oceli KALDEWEI přesvědčují nejvěhlasnější hoteliéry po celém světě.

1_KALDEWEI_Bathroom_Hotel

2_Kaldewei_Marriott_Sustainability_Leader

50 KB

KALDEWEI dosáhla jako první výrobce koupelnového vybavení dosáhla nejlepšího možného hodnocení v úrovni Leader (vedoucí) programu MindClick Sustainability Assessment Program (MSAP) společnosti Marriott International Inc.

2_KALDEWEI_Marriott_Sustainability_Leader