+++    15 - 21 April 2024    +++    KALDEWEI „Bath[o]philia“ at Fuorisalone    +++    Milan, Via Durini 24, Casa Flash Art    +++

(CZ)
Tisk
Aktuálně
Detail
Studie ukázala: Architekti dávají přednost extra plochým sprchovým vaničkám ze smaltované oceli

Studie ukázala: Architekti dávají přednost extra plochým sprchovým vaničkám ze smaltované oceli

Ahlen, leden 2017. – Na co kladou architekti důraz při navrhování sprchovacího místa? Jak důležitý je design a jaké vlastnosti nesmí chybět ideální sprše? Přední výrobce koupelnového vybavení KALDEWEI na základě reprezentativní studie zjistil, že bezpečnost stojí pro architekty při plánování sprch v úrovni podlahy na nejvyšší příčce. Devět z deseti dotázaných architektů ohodnotilo stavební bezpečnost jako "velmi důležitou". Kromě toho pro ně hraje při výběru vhodného řešení pro koupelny rozhodující roli snadnost čištění výrobku a materiálu. Studie dále ukazuje: Podle hodnocení architektů splňuje tyto požadavky nejlépe extra plochá sprchová vanička ze smaltované oceli.

Všeobecný trend obliby sprch v úrovni podlahy se nyní potvrdil díky aktuální studii od KALDEWEI také statisticky: Architekti a plánovači dávají ve vlastních domovech ve čtyřech případech z pěti přednost sprše v úrovni podlahy. A také v oblasti bytové ekonomiky je již v každém druhém obytném domě plánována sprcha v úrovni podlahy.

Top kritéria: těsnost, protiskluzovost a hygiena

Architekti a plánovači ve svých návrzích koupelen upřednostňují především bezpečná řešení sprch v úrovni podlahy: 99 procent dotázaných považuje dlouhodobou nepropustnost a 96 procent protiskluzovost a stabilní stání za „velmi důležité” nebo „důležité”. Kromě toho kladou dotázaní velký důraz na hygienické materiály, které se snadno čistí a zůstávají i v dlouhodobém horizontu opticky krásné. To všechno jsou kritéria, která jsou právě pro osoby, které rozhodují o výstavbě hotelů a bytů, obzvláště důležitá. Estetické argumenty jako design a rozmanitost barev a rozměrů sprch jsou naproti tomu jako kritéria výběru méně důležité.

Smaltovaná ocel optimálně splňuje požadavky architektů

Z pohledu architektů hovoří pro extra ploché sprchové vaničky ze smaltované oceli zejména hygiena a snadnost čištění materiálu a rovněž spolehlivá nepropustnost.

V otázce výhod dlážděných sprch uvedla jen dvě procenta dotázaných kanceláří nejdůležitější kritérium „těsnost“. Také pokud jde o hygienu a snadnost čištění, pochodily dlážděné sprchy se svými 5 procenty výrazně hůře než smaltovaná ocel (15 procent). Důvodem k tomu mohou být nepříjemné zkušenosti se škodami z provlhnutí nebo úporně znečištěné spáry – oboje může mít za následek vysoké dodatečné náklady. V tomto ohledu mají smaltované extra ploché sprchové vaničky v porovnání s dlážděnými sprchami navrch. Kompletní řešení ze smaltované oceli tak, jak je nabízí špičkový výrobce KALDEWEI, umožňují absolutně vodotěsnou montáž a obejdou se zcela beze spár po celé ploše mokré zóny. Pro dosažení optimální stability stání lze tyto smaltované extra ploché sprchové vaničky navíc opatřit protiskluzovou úpravou povrchu KALDEWEI Secure Plus.

Upřednostňovaný materiál pro celou koupelnu

Vztaženo na kompletní zařízení koupelny – počínaje extra plochou sprchovou vaničkou přes koupací vanu až po umyvadlo – vidí architektonické kanceláře další přednosti v materiálu smaltovaná ocel: 77 procent dotázaných uvedlo odolnost a 60 procent dlouhou životnost jako důležité vlastnosti materiálu. Ve smaltované oceli se spojuje mimořádná odolnost s extrémní životností. Spolu se snadnou péčí zaručuje tento materiál i po desetiletích provozu stále krásný vzhled koupelny beze stop po používání. Pro architekty a plánovače jsou to přesvědčivé argumenty k tomu, aby preferovali smaltovanou ocel nejenom při realizaci sprch v úrovni podlahy, ale také pro veškeré koupelnové vybavení – a to již proto, že výrobce KALDEWEI tyto mimořádné materiálové vlastnosti dokládá 30letou zárukou. 

O studii

Oddělení průzkumu trhu společnosti Heinze GmbH v Celle z pověření KALDEWEI zkoumala, která kritéria považují architekti při plánování sprch v úrovni podlahy za důležitá, a které materiály upřednostňují. Dotázáno bylo 213 architektonických kanceláří z Německa. Anketa se uskutečnila online na základě standardizovaného dotazníku. Studie probíhala od 16. prosince 2015 do 18. ledna 2016.

Zdroj: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Žádáme o zaslání kopie výtisku.

Všechny obrázky
zip  |  11 MB
Text
doc  |  3 MB
1_1_Kaldewei_ Architektonická studie_Infografika_Část 1

573 KB

Extra ploché sprchové vaničky v úrovni podlahy představují dnešní trend.

1_1_KALDEWEI_ Architektonická studie_Infografika_Část 1

1_2_Kaldewei_ Architektonická studie_Infografika_Část 2

422 KB

5 kritérií, které jsou pro architekty při plánování sprch v úrovni podlahy nejdůležitější.

1_2_KALDEWEI_ Architektonická studie_Infografika_Část 2

1_3_Kaldewei_ Architektonická studie_Infografika_Část 3

351 KB

Extra ploché sprchové vaničky v úrovni podlahy ze smaltované oceli přesvědčily architekty následujícími vlastnostmi: snadná údržba a hygiena, bezpečnost, neprostupnost, snadná montáž a odolnost.

1_3_KALDEWEI_ Architektonická studie_Infografika_Část 3

1_4_Kaldewei_ Architektonická studie_Infografika_Celkový přehled

1 MB
1_5_Kaldewei_Conoflat

81 KB

Podle aktuální reprezentativní studie provedené z pověření předního výrobce koupelnového vybavení KALDEWEI upřednostňují architekti a plánovači při realizaci sprch v úrovni podlahy zejména bezpečná řešení: 99 procent dotázaných považuje dlouhodobou nepropustnost za „velmi důležitou“ nebo za „důležitou“. To je kritérium, které je podle nich splněno u extra plochých sprchových vaniček ze smaltované oceli. Na obrázku: extra plochá sprchová vanička KALDEWEI Conoflat

Source: braendle-media  |  1_5_KALDEWEI_Conoflat

1_6_Kaldewei_Scona

620 KB

Opatřeny téměř neviditelnou úpravou povrchu KALDEWEI Secure Plus, pyšní se smaltované extra ploché sprchové vaničky předního výrobce vynikající stabilitou při stání a přesvědčují tak pokud jde o protiskluzovost. Na obrázku: extra plochá sprchová vanička KALDEWEI Scona se Secure Plus

1_6_KALDEWEI_Scona

1_7_Kaldewei_Scona

1 MB

Smaltované extra ploché sprchové vaničky od KALDEWEI jsou obzvláště nenáročné na údržbu a čištění. Na rozdíl od dlážděných sprch se na bezespárovém povrchu ze smaltované oceli nemohou usazovat nečistoty ani bakterie. Na obrázku: extra plochá sprchová vanička KALDEWEI Scona s kompletně smaltovaným krytem odtoku

Source: braendle-media  |  1_7_KALDEWEI_Scona