+++    15 - 21 April 2024    +++    KALDEWEI „Bath[o]philia“ at Fuorisalone    +++    Milan, Via Durini 24, Casa Flash Art    +++

(CZ)
Tisk
Aktuálně
Detail
The Gritti Palace, Benátky: Ikona hotelů nechává své hosty koupat v luxusu

The Gritti Palace, Benátky: Ikona hotelů nechává své hosty koupat v luxusu

Ahlen, duben 2014. – The Gritti Palace v Benátkách je pětihvězdičkový hotel řetězce Starwood Hotels & Resorts Luxury Collection. Již na začátku 20. let se těšil největší oblibě u mnoha slavných osobností: Ernest Hemingway kdysi popsal The Gritti Palace jako „nejlepší hotel ve městě plném velkolepých hotelů“. Dům Palazzo Gritti postavený v roce 1525 původně jako soukromá rezidence rodiny Grittiů a velvyslanců Vatikánu v Benátkách dnes patří k historickým šlechtickým palácům města lagun. Budova dnes po nákladných renovačních pracích září
v novém lesku. V koupelnách se exkluzivní koupací vany KALDEWEI řad Classic Duo a Puro starají o to, aby se hosté The Gritti Palace mohli koupat v luxusu.

S dobou stavby 15 měsíců, více než 1000 zaměstnanci a celkovými náklady ve výši 35 milionů euro vzbudila renovace The Gritti Palace v italském městě lagun zvláštní pozornost. Nyní po přestavbě disponuje hotel více než 82 pokoji pro hosty, z toho 21 přepychovými apartmá, jejichž vnitřní vybavení je inspirováno historií a kulturním dědictvím Benátek i slavnými osobnostmi jako je Ernest Hemingway, Peggy Guggenheimová nebo Somerset Maugham.

Exkluzivní hotel s magickým výhledem na Benátky

Ztělesněním luxusu je jedinečné, dvoupatrové apartmá Redentore Terrazza Suite se zcela mimořádnou střešní terasou o velikosti 250 metrů čtverečních, která otevírá fantastický panoramatický výhled na město. Na výjimečném architektonickém ztvárnění interiéru se podílel Chuck Chewning ze společnosti Donghia, Inc., který
s velkou láskou k detailu nechal znovu ožít jedinečnou atmosféru hotelu. V The Gritti Palace bylo použito patnáct různých druhů carrarského mramoru, který je
v prostorách položen tradičním způsobem. Renomovaní benátští řemeslníci se navíc postarali o autentické zrestaurování nábytku, textilií a příslušenství.

Ztvárnění koupelen na nejvyšší úrovni

Zcela v souladu s designovým ztvárněním pokojů jsou také koupelny The Gritti Palace symbolem luxusu na nejvyšší úrovni. Byly vybaveny koupacími vanami z hodnotné smaltované oceli KALDEWEI: modely Classic Duo Oval, nákladně zapuštěné do mramoru, jež jsou dílem italského designérského studia Sottsass Associati, zaručují exkluzivní zážitek z koupele. Koupací vany Puro, navržené designovým centrem KALDEWEI, byly použity podle typu pokoje ve třech různých velikostech: od 160 x 70 centimetrů po komfortních 180 x 80 centimetrů. Všechny vany KALDEWEI v hotelu The Gritti Palace jsou opatřeny protiskluzovou úpravou povrchu antislip a jsou zušlechtěny snadno udržovatelnou úpravou povrchu KALDEWEI Perl-Effekt.

KALDEWEI – ideální partner hoteliérů

KALDEWEI je ideálním partnerem pro hotely s vysokými nároky na design a kvalitu. Výrobky předního výrobce přesvědčují svým exkluzivním designem a znamenitými materiálovými vlastnostmi. Všechny koupací vany, sprchové vaničky a smaltované extra ploché sprchové vaničky se vyrábějí z hodnotné smaltované oceli KALDEWEI. Tento materiál je natolik odolný, že na povrchu nejsou ani po letech intenzivního provozu vidět žádné stopy po používání. Kromě výjimečně dobrých hygienických vlastností sbírá smaltovaná ocel KALDEWEI body také za snadné a rychlé čištění, které nevyžaduje použití agresivních čisticích prostředků. Značka KALDEWEI tak nabízí hoteliérům a investorům estetické a bezpečné řešení – s 30letou zárukou.

Zdroj: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Žádáme o zaslání kopie výtisku.

cz PM The Gritti Palace Venedig
doc  |  1 MB
Gritti Palace pics only
zip  |  31 MB
> DIN A4
3 MB

Redentore Terrazza Suite je zcela mimořádné dvoupatrové apartmá. Patří k němu také nepřekonatelná a v Benátkách zcela jedinečná střešní terasa o velikosti 250 metrů čtverečních.

Source: © The Gritti Palace  |  press_01_Gritti_Palace.jpg

< DIN A4
5 MB

Kdysi rodinné sídlo dóžete Andrey Grittiho: palác z 16. století s výhledem na Canal Grande.

Source: © The Gritti Palace  |  press_02_Gritti_Palace.jpg

> DIN A4
5 MB

Již na začátku 20. let se The Gritti Palace těšil největší oblibě u mnoha slavných osobností: Ernest Hemingway jej kdysi popsal jako „nejlepší hotel ve městě plném velkolepých hotelů“.

Source: © The Gritti Palace  |  press_03_Gritti_Palace.jpg

> DIN A4
4 MB

Patronská apartmá s výhledem na Canal Grande jsou pojmenována podle slavných osobností umění, designu a literatury. Na obrázku: přepychová koupelna s koupací vanou Classic Duo Oval od KALDEWEI navrženou studiem Sottsass Associati.

Source: © The Gritti Palace  |  press_04_Gritti_Palace.jpg

> DIN A4
4 MB

Tato apartmá nesou jména šesti městských čtvrtí či obvodů historické části Benátek. Také jejich koupelny byly nákladně renovovány. Na obrázku: koupací vana Classic Duo Oval od KALDEWEI zapuštěná do mramoru.

Source: © The Gritti Palace  |  press_05_Gritti_Palace.jpg

> DIN A4
5 MB

KALDEWEI je ideálním partnerem pro hotely s vysokými nároky na design a kvalitu. Výrobky předního výrobce přesvědčují svým exkluzivním designem a znamenitými materiálovými vlastnostmi.

Source: © The Gritti Palace  |  press_06_Gritti_Palace.jpg