(CZ)
Tisk
Aktuálně
Detail
Trvalá udržitelnost je více než pouhý dobrý pocit

Trvalá udržitelnost je více než pouhý dobrý pocit

KALDEWEI, Ahlen, říjen 2019. – „Naše oceány se utápějí v plastových odpadech,“ referuje Světový fond na ochranu přírody (World Wide Fund For Nature, WWF) na svých webových stránkách.1 Odhady vycházejí z toho, že se ročně do světových oceánů dostává až 12,7 milionů tun plastového odpadu. Za rok se vyrobí přibližně 335 milionů tun plastů – se stoupající tendencí. Politika v Německu a v Evropě se pokouší pomocí nových zákonů tomuto vývoji čelit a usnesla příslušné zákazy pro určité produkty z umělých hmot. Avšak to samo nestačí, jelikož již dnes představuje enormní množství plastového odpadu celosvětový problém pro životní prostředí a zejména pro světové oceány. Plasty ohrožují nejen životně důležité ekosystémy, ale také naše vlastní zdraví, protože se v podobě mikroplastu přes potravinový řetězec dostávají i do našeho těla.

KALDEWEI podporuje program WWF na ochranu moří
Rodinný podnik KALDEWEI patří k evropským lídrům v oboru koupacích van, sprchových vaniček a umyvadel a je od prosince 2017 spolupracujícím partnerem WWF. Koupelnová řešení KALDEWEI jsou ze 100procentně recyklovatelné smaltované oceli dlouhé životnosti a podnik vědomě upouští od používání umělých hmot. Společně s WWF KALDEWEI pracuje na vývoji kompatibilním s klimatickým cílem snížení teploty o 2 °C a jako sponzor podporuje program WWF na ochranu moří za účelem snížení vnosu plastových odpadů do světových oceánů.

V centru tohoto sponzorovaného partnerství je modelový projekt, který má za cíl zlepšení odpadového managementu v deltě Mekongu ve Vietnamu. Vietnam patří vedle jiných jihovýchodoasijských zemí k hlavním zdrojům zanášení plastů do moří. Důvody spočívají v chybějících nebo nedostatečných systémech sběru, opětovného využití a likvidace. S podporou KALDEWEI má být plastový odpad vznikající na území projektu recyklován, aby se do moře dostávalo méně plastů.

Trvalá udržitelnost z přesvědčení
„Moře je fascinující životní prostředí, které nás pokaždé znovu nadchne svou rozmanitostí a krásou. Ohrožení moří a v konečném důsledku i člověka plastovým odpadem je reálné, a my musíme jednat teď, chceme-li tento životní prostor zachovat,“ zdůvodňuje jednatel Franz KALDEWEI svou angažovanost pro ochranu moří. Se svými 100 lety zkušeností se KALDEWEI nyní již ve čtvrté generaci hlásí ke smaltované oceli jakožto 100procentně přírodnímu materiálu a je jediným výrobcem v Německu, který svá koupelnová řešení vyrábí v celém hodnotovém řetězci sám. „Trvalá udržitelnost je pevně zakotvená v DNA našeho podniku. Z čirého přesvědčení dennodenně optimalizujeme spotřebu materiálů a energií naší výroby a našeho distribučního řetězce a senzibilizujeme naše pracovníky ohledně vědomého zacházení se zdroji,“ zdůrazňuje Franz KALDEWEI odpovědnost za zachování životního prostředí, ve kterém stojí za to žít, pro následující generace.

Vysoká stálost hodnot podporuje „zelenou“ certifikaci budov
KALDEWEI obdržel za své trvale udržitelné jednání již v roce 2017 v kategorii „Výrobky“ cenu GREEN GOOD DESIGN, jednu z nejrenomovanějších cen za udržitelnost na světě. Koupelny z materiálu smaltovaná ocel KALDEWEI představují díky své mimořádné stálosti hodnot, podložené 30letou zárukou, vhodné řešení pro ekologické a klimaticky neutrální stavění. Jako stavební kámen zelené certifikace budov, například podle standardů LEED, se trvalá udržitelnost obzvláště vyplatí. Výhoda pro všechny, kteří na své cestě k trvale udržitelné budoucnosti sází na materiál, jež u koupelnových řešení vykazuje nejlepší ekologickou bilanciä smaltovanou ocel.

1 https://www.wwf.de/themen-projekte/meere-kuesten/plastik/unsere-ozeane-versinken-im-plastikmuell/

 

Zdroj: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Žádáme o zaslání kopie výtisku.

Text
docx  |  657 KB
Všechny obrázky
zip  |  13 MB
11_1_Kaldewei_Sustainability
DIN A4
3 MB

„Trvalá udržitelnost je pevně zakotvená v DNA našeho podniku. Z čirého přesvědčení dennodenně optimalizujeme spotřebu materiálů a energií naší výroby a našeho distribučního řetězce a senzibilizujeme naše pracovníky ohledně vědomého zacházení se zdroji,“ zdůrazňuje Franz KALDEWEI odpovědnost za zachování životního prostředí, ve kterém stojí za to žít, pro následující generace. Zobrazený produkt: KALDEWEI Meisterstück Incava.

Source: © KALDEWEI  |  11_1_KALDEWEI_Sustainability

11_2_Kaldewei_Sustainability
DIN A4
3 MB

Se svými 100 lety zkušeností se KALDEWEI nyní již ve čtvrté generaci hlásí ke smaltované oceli jakožto 100procentně přírodnímu materiálu a je jediným výrobcem v Německu, který svá koupelnová řešení vyrábí v celém hodnotovém řetězci sám. Zobrazený produkt: extra plochá sprchová vanička KALDEWEI Conoflat.

Source: © KALDEWEI  |  11_2_KALDEWEI_Sustainability

11_3_Kaldewei_WWF_cooperation

771 KB

Od prosince 2017 KALDEWEI podporuje program WWF na ochranu moří.

11_3_KALDEWEI_WWF_cooperation

11_4_Kaldewei_Mekong_Delta_Vietnam
vietnam landscape
4 MB

V centru sponzorovaného partnerství mezi KALDEWEI a WWF je modelový projekt, který má za cíl zlepšení odpadového managementu v deltě Mekongu ve Vietnamu za účelem snížení vnosu plastového odpadu do světových oceánů.

Source: huythoai1978@gmail.com  |  11_4_KALDEWEI_Mekong_Delta_Vietnam

11_5_Kaldewei_Ocean_habitat
Coral Reef
4 MB

„Moře je fascinující životní prostředí, které nás pokaždé znovu nadchne svou rozmanitostí a krásou. Ohrožení moří a v konečném důsledku i člověka plastovým odpadem je reálné, a my musíme jednat teď, chceme-li tento životní prostor zachovat,“ zdůvodňuje jednatel Franz KALDEWEI svou angažovanost pro ochranu moří.

Source: Cat Holloway / WWF  |  11_5_KALDEWEI_Ocean_habitat