(CZ)
Tisk
Aktuálně
Detail
Účinky barev

Účinky barev

KALDEWEI, Ahlen, říjen 2019. – Barvy jsou výrazem osobnosti a dokáží zlepšit atmosféru prostoru, ve kterém se nachází. Tuto skutečnost nezná nikdo lépe, než aranžérka květin Ruby Barber. Její umělecká květinová aranžmá dodávají působivou uměleckou tečku mezinárodním prezentacím interiérových a módních designových výrobků. Umělkyně tvořící pod pseudonymem Mary Lennox vysvětluje, na čem při výběru barev záleží a jak barvy dokáží změnit atmosféru koupelny.

Čím více je využita expresivní síla barev, tím silněji budou květiny stejně jako bytové zařízení přitahovat pozornost. Volba vlastní oblíbené barvy navíc odráží osobnost paní či pána domu. „S našimi oblíbenými barvami jsou většinou spojeny smyslové zážitky, lidé, vůně a hudba. V tomto směru se každému líbí něco jiného, je to velmi osobní záležitost,“ říká Ruby Barber.

Každá barva má své speciální účinky
Aranžérka květin má ráda tlumené, harmonické tóny. „Ty mi pomáhají udržovat čistou hlavu,“ prozrazuje Ruby Barber. „Základní barvy nás naproti tomu velmi silně emocionálně ovlivňují. Červené tóny například působí vášnivě a nezkrotně, modré odstíny konejšivě a hloubavě, bílá barva naproti tomu neutralizuje a projasňuje. Mezi tím existuje samozřejmě bezpočet odstínů a možností kombinací,“ objasňuje 30letá umělkyně a dodává: „Podle toho, jaké je roční období, dávám v květinových aranžmá přednost jednotlivým barvám. Na jaře například volím jako základní barvu žlutou a její různé odstíny až po pastelové tóny: Žlutá je symbolem nového začátku, svěžesti a slunce,“ tak to vidí Ruby Barber.

Koupelna je dokonalým místem pro vyniknutí barev
Pokud bychom hledali místo, ve kterém dokáže barva nejlépe rozvinout své účinky, byla by to koupelna: „Květiny, kterými vnášíme do koupelny barvy, vyvolávají pětihvězdičkové pocity,“ říká Ruby Barber. Místo, kde člověk relaxuje a kde se zkrášluje, je tím mimořádně zhodnoceno.“ Pestrobarevné květy jsou doporučovány především pro jednoduché, spíše neutrální interiéry s hladkými plochami. Rozhodující pro to, zda květiny vytvoří speciální atmosféru nebo ne, je však nakonec vždy vzájemné souhra barev. „Pokud má například někdo v koupelně na poličkách vystavenou sbírku krásných lahviček na parfémy nebo tam stojí jiné věci, měl by volit spíše tlumené, neutrální barvy květin, které budou ladit s barvami koupelnového nábytku, stěn a podlahy. Pro takové interiéry se velmi dobře hodí neutrální, bílé kytice.“

Důležitá je dokonalá souhra barev
Zatímco neutralizující a projasňující bílá umí vyčistit hlavu, dokáže být právě u koupelnových objektů jakékoliv vybočení z klasické bílé obohacením. Ušlechtilé, matné tóny kolekce Coordinated Colours otevírají pozorovatelům cestu k integrující a expresivní síle barev. Vyjímečně dokáže koupelnu zkrášlit filigránní umyvadlová mísa KALDEWEI Miena navržená Anke Salomon. Umístěna na umyvadlové desce může v koupelně  vytvářet barevný protiklad. Neboje možné ji dokonalebarevně sladit s koupací vanou či sprchovou vaničkou a pozitivně tak ovlivňovat atmosféru koupelny.

 

Zdroj: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Žádáme o zaslání kopie výtisku.

Text
docx  |  2 MB
Všechny obrázky
zip  |  20 MB
8_1_Kaldewei_RubyBarber
> DIN A4
3 MB

Aranžérka květin Ruby Barber, známá pod jménem Mary Lennox, vytváří pro zákazníky z celého světa neobyčejná květinová aranžmá, která nejkvalitnějším výrobkům dodávají mimo jiné působivou uměleckou tečku. Zobrazený produkt: umyvadlová mísa KALDEWEI Miena v ústřicové šedé matné v kombinaci s toulitkami, známými také jako „rostlina plameňák“.

Source: © KALDEWEI/Evelyn Dragan  |  8_1_KALDEWEI_RubyBarber

8_2_Kaldewei_Miena_Pampas_grass
> DIN A4
2 MB

Květinová aranžmá Ruby Barber dodávají barevným umyvadlovým mísám KALDEWEI Miena navíc doušek luxusu a extravagance. Je to dáno třeba také tím, že se designové pojetí Anke Salomon vyznačuje ničím nezaměnitelnou estetikou: jasnou, čistou a plnou krásy, stejně jako je tomu v přírodě. Zobrazený produkt: umyvadlová mísa KALDEWEI Miena v city antracit matné v kombinaci s pampovou trávou (Cortaderia selloana).

Source: © KALDEWEI/Reinhard Hunger  |  8_2_KALDEWEI_Miena_Pampas_grass

8_3_Kaldewei_Miena_Amaranthus
> DIN A4
2 MB

„Barvy dokáží výrazně zlepšit náladu prostoru, ve kterém se nacházejí. Základní barvy nás velmi silně emocionálně ovlivňují. Červené tóny například působí vášnivě a nezkrotně,“ říká Ruby Barber. Zobrazený produkt: umyvadlová mísa KALDEWEI Miena v alpské bílé v kombinaci s laskavcem (Amaranthus), známém také jako „liščí ocas“.

Source: © KALDEWEI/Reinhard Hunger  |  8_3_KALDEWEI_Miena_Amaranthus

8_4_Kaldewei_Miena_Floral_arrangement
> DIN A4
1 MB

Tvary a barvy se v květinových aranžmá v koupelně spojí v dokonalost, když se kytice setkají s puristickým designem jemnostěnné Mieny v exkluzivních tónech kolekce Coordinated Colours – jako harmonický doplněk nebo zajímavý protiklad. Zobrazený produkt: umyvadlová mísa KALDEWEI Miena v lasturové krémové matné a city antracit matné v kombinaci s květinovým aranžmá od Mary Lennox, Berlín.

Source: © KALDEWEI/Reinhard Hunger  |  8_4_KALDEWEI_Miena_Floral_arrangement

8_5_Kaldewei_Miena_Pink_banana
< DIN A4
855 KB

Pokud bychom hledali místo, ve kterém dokáže barva nejlépe rozvinout své účinky, byla by to koupelna: „Květiny, kterými vnášíme do koupelny barvy, vyvolávají pětihvězdičkové pocity,“ říká Ruby Barber. „Místo, kde člověk relaxuje a kde se zkrášluje, je tím mimořádně zhodnoceno.“ Zobrazený produkt: umyvadlová mísa KALDEWEI Miena v city antracit matné v kombinaci s květenstvím banánovníku (Musa velutina).

Source: © KALDEWEI/Reinhard Hunger  |  8_5_KALDEWEI_Miena_Pink_banana

8_6_Kaldewei_Miena_Anthurium
< DIN A4
832 KB

Ruby Barber miluje toulitky, známé též jako „rostlina plameňák“. Červená barva květin s tváří a jejich kulaté tvary zde vytvářejí osvěžující protiklad k jemnostěnné umyvadlové míse KALDEWEI Miena v trendovém odstínu ústřicová šedá matná. Zobrazený produkt: umyvadlová mísa KALDEWEI Miena v ústřicové šedé matné v kombinaci s toulitkami, známými také jako „rostlina plameňák“.

Source: © KALDEWEI/Reinhard Hunger  |  8_6_KALDEWEI_Miena_Anthurium

8_7_Kaldewei_Miena_Fitting
> DIN A4
1 MB

Filigránní umyvadlová mísa KALDEWEI Miena v trendovém odstínu ústřicová šedá matná tvoří spolu se sytou červenou oživující aranžmá – a nezáleží na tom, zda jde o kontrast k barvě stěn nebo k doplňkům, jako jsou vázy a květiny v koupelně. Zobrazený produkt: umyvadlová mísa KALDEWEI Miena v ústřicové šedé matné v kombinaci s červenou barvou.

Source: © KALDEWEI/Reinhard Hunger  |  8_7_KALDEWEI_Miena_Fitting

8_8_Kaldewei_Blue_bathroom
DIN A4
2 MB

Začleněny do koupelny v převládajících modrých tónech, dosahují umyvadlová mísa KALDEWEI Miena a sprchová vanička KALDEWEI Nexsys neobyčejného účinku. Jedinečný design koupelnových řešení v alpské bílé matné vytváří zajímavý kontrast k uklidňující, hloubavé náladě modré koupelny. Zobrazené produkty: sprchová vanička KALDEWEI Nexsys v alpské bílé matné s designovou krytkou z kartáčované nerezové oceli a umyvadlová mísa KALDEWEI Miena.

Source: © KALDEWEI  |  8_8_KALDEWEI_Blue_bathroom

8_9_Kaldewei_Nexsys
DIN A4
3 MB

„Design na nejvyšší úrovni“ v koupelně provedené v modrých tónech: KALDEWEI Nexsys spojuje to nejlepší ze dvou světů – všechny výhody smaltované sprchové vaničky a moderní design žlabové sprchy. Bílá barva přitom neutralizuje a projasňuje – a pomáhá udržovat čistou hlavu. Což je obzvláště důležité v místě, kde lidé hledají klid, tedy v koupelně. Zobrazený produkt: sprchová vaničkaKALDEWEI Nexsys v alpské bílé s designovou krytkou z kartáčované nerezové oceli.

Source: © KALDEWEI  |  8_9_KALDEWEI_Nexsys

8_10_Kaldewei_Gold_bathroom
DIN A4
3 MB

Koupelnu dokáže výjimečně skrášlit umyvadlová mísa KALDEWEI Miena navržená Anke Salomon. Umístěna na umyvadlové desce vytváří v koupelně barevný protiklad. Současně může dokonale barevně ladit se sprchovou vaničkou a pozitivně ovlivňovat atmosféru koupelny. Zobrazené produkty: umyvadlová mísa KALDEWEI Miena v lávové černé matné a smaltovaná sprchová vanička Nexsys v lávové černé matné s designovou krytkou ve zlaté lesklé barvě.

Source: © KALDEWEI  |  8_10_KALDEWEI_Gold_bathroom

8_11_Kaldewei_Nexsys_CCC_Colours

599 KB

Exkluzivní matné tóny kolekce Coordinated Colours otevírají pozorovatelům cestu k integrující a expresivní síle barev. Všichni, kdo plánují nebo zařizují koupelnu, si mohou u KALDEWEI Nexsys stejně jako u umyvadlové mísy Miena vybrat ze všech dvanácti matných barev kolekce Coordinated Colours. Zobrazené produkty: sprchová vanička KALDEWEI Nexsys v matných barvách kolekce Coordinated Colours s designovými krytkami v pěti ušlechtilých provedeních.

Source: © KALDEWEI  |  8_11_KALDEWEI_Nexsys_CCC_Colours

8_12_Kaldewei_Nexsys
DIN A4
1 MB

Matné tóny kolekce Coordinated Colours počínaje nejrůznějšími hnědými tóny přes odstíny šedé a konče ušlechtilou černou, připomínají přírodu. Woodberry hnědá matná, zde na sprchovací ploše KALDEWEI Nexsys, perfektně ladí s kovovými akcenty, jako je v tomto případě lesklé zlato. Zobrazený produkt: sprchová vaničkaKALDEWEI Nexsys ve woodberry hnědé matné s designovou krytkou ve zlaté lesklé barvě.

Source: © KALDEWEI  |  8_12_KALDEWEI_Nexsys