(CZ)
Tisk
Aktuálně
Detail
Vnitřní koupelny: Také místnosti bez oken se mohou stát koupelnami snů

Vnitřní koupelny: Také místnosti bez oken se mohou stát koupelnami snů

Tři ze čtyř osob by si přály mít v koupelně denní světlo.¹  Mnoho bytů v bytových domech má však koupelny umístěné ve vnitřních částech budovy, takže zůstávají bez oken. Ani v tomto případě však není nutné dělat ústupky, pokud jde o příjemnou atmosféru v koupelně. Existuje totiž několik triků, díky nimž lze vytvořit příjemné prostředí také v koupelně bez oken. KALDEWEI nabízí tipy, jak z místnosti bez oken vykouzlit koupelnu snů.

1. Extra plochá sprchová vanička v úrovni podlahy otevírá prostor

Pro vytvoření komfortní atmosféry v koupelně musíme prostor opticky otevřít. Tohoto efektu docílíme zejména při použití extra ploché sprchové vaničky v úrovni podlahy. Její plochý design umožňuje vaničku zcela bez přechodů integrovat do podlahy: ta tak opticky splyne s podlahou. Díky této jednotě podlahy a extra ploché sprchové vaničky působí prostor mnohem velkoryseji, než je tomu u běžných sprch. K oddělení prostoru pro sprchování slouží rozkládací dělicí stěna.

2. Světlá řešení koupelen a použití nepřímých zdrojů světla

Z výsledků aktuální ankety Forsa zadané firmou KALDEWEI bylo zjištěno, že více než každý druhý dotazovaný (přesně 68%) by si přál světlou a přátelskou atmosféru v koupelně.² V koupelnách umístěných uvnitř budovy dokáží krásnou prostorovou atmosféru a příjemnou náladu vytvořit nepřímé zdroje světla. Zvláštní půvab dodá například instalace spektrálních světel nebo osvětlení vířivkových trysek v koupací vaně. Výhodou jsou mimo jiné řešení koupelen v klasické bílé barvě nebo světlých krémových tónech, které obsahuje také kolekce Coordinated Colours od KALDEWEI. Prostor díky nim působí světleji a tepleji.
Zvláštní tip: Při použití dveří s mléčným sklem lze využít přístupu světla ze sousední místnosti. To dodá prostoru lehkost, díky níž bude koupelna působit přitažlivěji.

3. Použití filigránských objektů

Křehká a puristická řešení koupelen dodávají prostorám bez oken potřebnou lehkost. Příkladem je umyvadlová mísa KALDEWEI Miena vytvořená ve spolupráci s designérkou Anke Salomon. Umyvadla Miena lze umístit volně na umyvadlovou desku nebo konzoli a nabízí nespočet variant, ať již jde o barevné provedení či celkové uspořádání koupelny.

4. Volba vhodného materiálu

Mnoho lidí se obává, že jsou vnitřní koupelny náchylnější k tvorbě plísní, protože zde chybí okna, jimiž by se dalo větrat. Řešením v tomto případě může být volba vhodných materiálů. Například smaltovaná ocel KALDEWEI nedává plísním a podobně žádnou šanci se usadit, protože je její povrch zcela bez pórů. Extra plochá sprchová vanička KALDEWEI si také vystačí s mnohem méně spárami než například dlážděná sprcha, takže má méně míst, kterým hrozí napadení plísní. V neposlední řadě pak řešení koupelen od KALDEWEI přesvědčují svým rychlým a snadným čištěním – stačí jedno přejetí měkkým hadříkem a koupelnové objekty opět září jako nové.

________________________________________________

¹GdW-Branchenbericht (zpráva spolku německých bytových podniků a realitních kanceláří) „Wohnungstrends (bytové trendy) 2030“, 2013.

²Forsa (institut pro výzkum veřejného mínění) z pověření firmy KALDEWEI, 1000 německých občanů od 18 let, termín ankety: 6. až 15. říjen 2017.

 

Zdroj: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Žádáme o zaslání kopie výtisku.

Všechny obrázky
zip  |  20 MB
Text
docx  |  1 MB
1.	Extra plochá sprchová vanička v úrovni podlahy otevírá prostor

1 MB

Extra plochá sprchová vanička KALDEWEI Scona

Source: braendle-media  |  1. Extra plochá sprchová vanička v úrovni podlahy otevírá prostor

2.	Světlá řešení koupelen a použití nepřímých zdrojů světla
> DIN A4
4 MB

Umyvadlo KALDEWEI Puro S

Source: © KALDEWEI  |  2. Světlá řešení koupelen a použití nepřímých zdrojů světla

2.	Světlá řešení koupelen a použití nepřímých zdrojů světla

4 MB

Koupací vana KALDEWEI Puro s vířivým systémem Vivo Turbo a osvětlenými tryskami

2. Světlá řešení koupelen a použití nepřímých zdrojů světla

2.	Světlá řešení koupelen a použití nepřímých zdrojů světla
< DIN A4
3 MB

Extra plochá sprchová vanička KALDEWEI Scona, koupací vana KALDEWEI Meisterstück Classic Duo, umyvadlo KALDEWEI Classic

Source: © KALDEWEI  |  2. Světlá řešení koupelen a použití nepřímých zdrojů světla

3.	Použití filigránských objektů
> DIN A4
5 MB

Umyvadlo KALDEWEI Miena

Source: © KALDEWEI  |  3. Použití filigránských objektů

4.	Volba vhodného materiálu

4 MB

Extra plochá sprchová vanička KALDEWEI Superplan Plus

4. Volba vhodného materiálu